Taivaalle on noussut enemmän kuumailmapalloja kuin vuosi sitten – Järvet tuovat Tampereella lentämiseen haastetta, mutta maisemat ovat upeat

Kuvassa Tampereen laskuvarjokerho juhli 50-vuotiasta toimintaansa helmikuussa Linnan Pallon kanssa yhteistyössä järjestetyllä pallohypyllä.

2.8.2018 9:18

Kesällä tamperelaiset ovat saaneet nauttia hellesään lisäksi taivaanrannassa liitelevistä kuumailmapalloista.

Linnan Pallon toimitusjohtaja ja päälentäjä Olli Luoman kommentoi, että kuumailmapalloilla on päästy lentämään Tampereella tänä kesänä selvästi enemmän kuin vuosi sitten.

–Viime kesän kuumailmapallolentojen määrä on todella huono. Tänä kesänä lentoja on ollut huomattavasti enemmän, ja olemme saaneet sillä korvattua viime kesää.

Kuumailmapallolentojen lisääntymisen syynä on kesän hyvä sää. Luoma kertoo, että kuumailmapallolla on mahdotonta lentää huonolla säällä eli vesisateessa ja kovassa tuulessa.

Hyvä sää on tänä kesänä herättänyt myös asiakkaissa paljon kiinnostusta kuumailmapalloilua kohtaan. Luoma kertoo, että yhteydenottoja on ollut runsaasti.

Linnan Pallo toimii Etelä-Suomessa eli Tampereen lisäksi muun muassa Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Luoman mukaan vesistöt luovat haastetta kuumailmapallolla lentämiseen Tampereella.

–Vesistöt syövät laskeutumiseen sopivia alueita, joten lentoreitti pitää suunnitella etukäteen tarkkaan, jotta laskeutumiselle on sopiva paikka.

Luoma kuitenkin toteaa, että juuri vesistöjen takia Tampereen maisemat ovat yläilmoista upeat.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut