Hävikkiruokaa myyvä sovellus aloitti yhteistyön K-markettien kanssa Tampereella - Moro - Aamulehti

15 kiloa perunoita neljällä eurolla ja kauppiaiden kokoamia yllätysostoskasseja – Hävikkiruokasovellus alkoi tehdä yhteistyötä tamperelaisten K-markettien kanssa

K-market Tampellan myyjä Krista Virtanen esittelee 15 kilon perunalaatikkoa. Hän mukaan yhteistyö sovelluksen kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja tuotteet menevät nopeasti kaupaksi.­

26.7.2018 7:24

Kiinnostaisiko sinua ostaa neljällä eurolla 15 kiloa perunoita? Hävikkiruokaa myyvä ResQ Club -sovellus alkoi heinäkuun alussa tehdä yhteistyötä kuuden tamperelaisen K-marketin kanssa. Sen jälkeen K-markettien määrä on kasvanut kymmeneen liikkeeseen.

Nyt sovelluksen kautta voi ostaa ravintoloiden ruuan lisäksi kauppojen hävikkiruokaa. Tarjolla on niin perunoita kuin pullapusseja ja leipäkasseja.

ResQ Clubin myyntijohtaja Antti Tuomolan mukaan kauppiaat laittavat sovellukseen myyntiin tuotteita, joiden paras ennen -päiväys tai viimeinen käyttöpäivä lähestyvät.

Myyntiin menee myös tuotteita, joita kaupat eivät sillä hetkellä halua pitää valikoimassaan. Tällaisia ovat esimerkiksi kausituotteet, kuten joulutee.

Usein kauppojen kohdalla asiakkaat ei edes tiedä tarkalleen, mitä ovat ostamassa. Sillä kaupat kokoavat yllätyskasseja, joihin on koottu päivän hävikkiruokaa. Yllätyskassiin voi sujahtaa myös esimerkiksi kukkakimppu, joka ei ole mennyt liikkeessä kaupaksi.

Tuomola kertoo, että yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin.

–Kauppojen myyntiprosentit ovat olleet parempia kuin ravintoloiden. Suurin osa tavarasta menee kaupaksi.

Tiistaina K-market Tampellassa oli ResQ Clubin kautta myynnissä perunaa ja leipomotuotteita.­

Uusia kauppoja etsitään

Myös K-market Tampellan myyjä Krista Virtanen kertoo, että yhteistyö ResQ Clubin kanssa on alkanut hyvin. Hänen mukaansa ResQ Clubin tuotteet voivat mennä jopa minuutissa.

Virtanen toteaa, että leipäpussit ovat olleet suosituimpia sovelluksen kautta myytyjä tuotteita.

ResQ Clubilla on Tampereella noin 10 000 käyttäjää. Myyntijohtaja Antti Tuomola kertoo, että heistä pari tuhatta ostaa ResQ Clubin kautta ruokaa säännöllisesti. Kesällä asiakkaita on vähemmän kuin muulloin.

Tampereella kauppoja lähti mukaan jo alussa enemmän kuin Helsingissä tai Turussa. Osa kauppiasta aloitti yhdellä myymälällä ja on yhteistyön alettua liittänyt mukaan muita kauppojaan. Nyt kauppoja on mukana Tampereella kokonaisuudessaan kymmenen. Helsingissä mukaan lähteneitä K-marketteja on viisi.

Tuomolan mukaan uusi partnereita etsitään jatkuvasti lisää.

–Meillä on koko ajan haku päällä. Tampereellakin on vielä tilaa uusille yhteistyökumppaneille.

Tamperelaiset K-marketit ovat Tahmelan (Tahmelan Viertotie), Ruotulan (Ritakatu), Atalan (Pulkkakatu), Herkkupuodin (Orivedenkatu), Tampellan (Lapintie) ja Kumpulan kaupat sekä Hervannassa sijaitsevat Teekkarin ja Lind­forsinkadun kaupat. Lisäksi loppukesästä yhteistyön aloittavat Ylioppilaankadun ja Kullervonkadut K-marketit.

ResQ Club

ResQ Club on hävikkiruokaa myyvä sovellus, jonka kautta käyttäjä voi ostaa ravintoloilta yli jääneitä ruoka-annoksia. Käyttäjä noutaa ateriansa itse.

Käyttäjä voi etsiä itse sovelluksen kartasta lähellä olevan ruoka-annoksen. Ruokaostos maksetaan pankkikortilla. Raha menee maksupalvelun kautta ResQ Clubille, joka tilittää summasta osan ravintolalle.

ResQ Club on suomalainen yritys, jonka sovellus toimii myös Saksassa, Ruotsissa ja Hollannissa. Sovelluksella on yli 300 000 rekisteröityä käyttäjää.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat