Linja-autoasemalla 10 vuotta odottaneet rullaportaat vievät pian Ratinan kauppakeskukseen - Moro - Aamulehti

Tampereen salaperäisimmät rullaportaat odottivat käyttöä 10 vuotta – Nyt ne vihdoin alkavat pyöriä

Linja-autoaseman rullaportaat ovat odotushallin vieressä odottaneet kymmenisen vuotta Ratinan kauppakeskusta. Portaat on huollettu säännöllisesti.

12.4.2018 8:45

Mystiset rullaportaat Tampereen linja-autoasemalla saadaan vihdoin ensi viikolla käyttöön. Portaat rakennettiin jo kymmenen vuotta sitten, mutta yllättäen ne jäivät ilman käyttöä eivätkä näinä vuosina johtaneet oikein mihinkään.

Linja-autoaseman rullaportaiden rakentamiseen kymmenen vuotta sitten oli ihan järkevä syy. Niiden avulla varauduttiin Ratinan kauppakeskuksen rakentamiseen, jonka piti alkaa jo silloin. Rakentaminen kuitenkin viivästyi liki kymmenellä vuodella.

Katso videolta, missä portaat sijaitsevat ja minne ne johtavat:

Ratinan kauppakeskus avataan ensi viikolla 19. huhtikuuta. Samalla saadaan linja-autoaseman rullaportaat käyttöön.

–Nyt tästäkin tulee kiinteä osa keskustaa, toteaa hankeinsinööri Panu Hirvonen Tampereen Tilapalvelut Oy:stä.

Hirvonen esitteli Morolle uutta maanalaista yhteyttä linja-autoasemalta Ratinan kauppakeskukseen. Käytävää suojaa vielä vanerinen työmaaseinä. Kauppakeskuksen puolella vastassa on lasiovi ja -seinä. Sen takana jatkuu käytävä kohti kauppa-aluetta.

Rullaportaat tehtiin linja-autoaseman vuosien 2007–2008 peruskorjauksen yhteydessä. Ulko-ovelta katsottuna rullaportaat löytää odotussalin oikeasta takanurkasta pienen käytävän päästä.

Linja-autoaseman rullaportaat saadaan vihdoin käyttöön. Panu Hirvonen kurkistaa Ratinan kauppakeskukseen vievästä käytävästä.

Odotussalin tasolta johtaa lyhyet rullaportaat alas kellarikerrokseen. Alhaalla on vastassa harmailla kivilaatoilla päällystetty parinkymmenen neliön aula ja kolmen portaan päässä lasiseinä, jonka takana on pienen luokan kokoinen matala huone.

Huonetta on käytetty muun muassa koulutustilana. Sen edestä käännytään vasemmalle ja siitä alkaa käytävä kauppakeskukseen.

Ratina aukeaa

Keskustan uusi kauppakeskus Ratina avataan 19. huhtikuuta eli ensi viikon torstaina. Kauppakeskuksessa on kolme rakennusta ja yli sata liikettä.

Ratina-kauppakeskuksessa on ravintolamaailma, jonka kruununa on Ratinan suvantoon kurkottava Periskooppi-torni. Keskuksen kellarissa on kaksikerroksinen pysäköintihalli, jonne on ajo Tampereen valtatieltä ramppeja pitkin ja myös keskustan puolelta Suvantokadulta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut