Vuorekseen tulee uusi jäteasema, joka toimii itsepalveluperiaatteella - Moro - Aamulehti

Jääkaapin tai television hylkääminen metsätielle ei voi olla kukkarosta kiinni – Vuoreksen jäteasemalla ei myöskään aukioloajoista

Näkymä sisääntulosta. Vuoreksen jäteasema rakennetaan puusta.­

22.3.2018 21:10

Pirkanmaan Jätehuolto rakentaa uuden jäteaseman Vuorekseen Mäyränmäenkadun varteen. Se toimii itsepalveluperiaatteella varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.

–Uudistuksen mahdollistaa digitalisaatio ja sähköinen asiointi. Asiakas rekisteröityy käyttäjäksi kännykkäsovelluksella, jolla saa portit ja ovet auki, ja jolla voi maksaa maksulliset jätteet. Vuoreksen jäteasemalla asioinnin voi aloittaa vaikka kotisohvalta, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

–Vuoreksen jäteasema edustaa modernia infrarakentamista ja puuarkkitehtuuria. Suunnittelussa on otettu myös ympäristönäkökohdat entistä tarkemmin huomioon. Aurinkopaneelit tuottavat uusiutuvaa energiaa ja jäteasema on energiaomavarainen. Hulevesiä tarkkaillaan jatkuvasti ja ne käsitellään asianmukaisesti, kertoo Timo Varsala.

Jäteasema palvelee Vuoreksen lisäksi Hervannan, Ruskontien eteläpuolisten alueiden ja pohjoisen Lempäälän asukkaita. Näillä alueilla asuu nykyisin noin 50 000 asukasta ja tulevaisuudessa noin 70 000 asukasta.

Näin Vuoreksen jäteasemalla asioidaan keväällä 2019.­

Mallia muille

Vuoreksen automatisoitu jäteasema on Suomessa edistyksellinen. Syntyneitä ratkaisuja voidaan jatkossa hyödyntää muilla jäteasemilla, ja asema kiinnostanee valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Pirkanmaan Jätehuollolla on 20 jäteasemaa alueellaan. Asemilla käy vuosittain yli 120000 asiakasta. Kaikilla jäteasemilla otetaan maksutta vastaan kodin vaaralliset jätteet, materiaalina hyödynnettävät jätteet – metallit, paperit, kartongit, lasipakkaukset – sekä sähkölaitteet. Puu- ja sekajätteen vastaanotosta menee maksu.

–Jääkaapin tai television hylkääminen metsätielle ei voi olla kukkarosta kiinni ja Vuoreksen jäteasemalla ei myöskään aukioloajoista, kannustaa tekninen päällikkö Timo Varsala.

Vuoreksen jäteasema

Pirkanmaan Jätehuolto rakentaa uuden jäteaseman Vuorekseen, Mäyränmäenkatu 18. Asema aukeaa keväällä 2019.

Myös tapa asioida jäteasemalla uudistuu. Vuoreksen jäteasema toimii itsepalveluperiaatteella varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Tämä parantaa palvelutasoa ja laajentaa aukioloaikoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?