Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen aukeaa ensi vuonna musiikkiklubi – Luvassa myös kansainvälisten tähtien esiintymisiä

Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen avataan tällä tietoa ensi vappuna musiikkiklubi. Vanha piippu on upea. Jossain vaiheessa tällekin puolelle voi tulla terassi.

15.6.2018 10:00

Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen eli entiseen lehtilukusaliin avataan musiikkiklubi vuonna 2019.

Kaupungin järjestämän ideakisan voitti Muusikkojen liiton ehdotus, jonka mukaan pannuhuoneeseen tulee Tampereen G Livelab. Toinen G Livelab on jo toiminnassa Helsingissä.

Tampereen yksikön lavalle tuodaan kotimaisten esiintyjien lisäksi myös kansainvälisiä tähtiä yhteistyössä Tampereen eri musiikkifestivaalien kanssa.

Suojeltu rakennus vuokrataan Muusikkojen liitolle. Tampereen kaupungin omistama Tampereen Tilapalvelut Oy peruskorjaa rakennuksen musiikkiklubiksi.

Pannuhuoneen ikkunassa olevan tiedotteen mukaan korjaus kestää toukokuusta vuoden loppuun. Mikä on nyt remontin tilanne, rakennuttajapäällikkö Jouko Toivonen.

–Remontin kaupungin osuus on menossa asunto- ja kiinteistölautakuntaan 20. kesäkuuta. Jos asia menee siellä läpi, työt alkavat elokuun alussa.

Klubitilan on suunnitellut arkkitehti Marco Casagrande. Millainen entisestä lehtilukusalista tulee?

–Siitä tulee kansainvälisen tason musiikkiklubi live-esiintyjille ja tila, jossa voi pitää erilaisia yleisötilaisuuksia. Sisustuksesta tulee korkeatasoinen ja tyylikäs. Tilaan tulee myös digitaalinen akustiikkajärjestelmä.

–Meidän kulmasta katsottuna tämä on erityislaatuinen hanke, jossa on kaksi tilaajaa. Tampereen kaupunki ja Livelaboratorio Tampere oy.

Mitkä ovat isoimmat remonttikohteet?

–Varmaan yläpohjarakenteen uusiminen. Se menee ihan kokonaan uusiksi. Koska tämä on suojeltu rakennus, vanhat teräskannakkeet jäävät näkyviin koristukseksi, mutta muuten rakenne menee uusiksi.

Miten tilojen käyttö jakaantuu talossa kahteen kerrokseen?

–Saliin rakennetaan parvikerros. Alakertaan tulee backstage-tila ja harjoitustila muusikoille ja myös hissi rakennetaan.

Rakennetaanko pannuhuoneeseen uutta terassitilaa?

–Kyllä siihen tulee, ensimmäisessä vaiheessa yläpihalle Laikunlavan puolelle. Suunniteltu on myös piipun ja pannuhuoneen välistä portaat alas ja sinne lisää terassitilaa, tätä ei ehkä toteuteta tässä vaiheessa.

On huhuttu, että Frenckellin piipun alaosaan tulisi sauna. Pitääkö paikkansa?

–Se on kyllä ihan huhua, näitä hienoja ideoita ja huhuja.

Voisiko sinne tehdä saunan?

– Kaikkihan on mahdollista, muttei ole suunniteltu millään lailla. Joitain heittoja on ollut.

Koska uusi musiikkiklubi avataan?

–Tarkoitus on, että jollain tasolla avataan jo ensi vappuna.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut