Anu Panula johtaa omalaatuista tamperelaisteatteria ja murtaa ennakkoluuloja kehitysvammaisia kohtaan – ”Jotkut eivät uskalla tulla katsomaan esityksiämme”

La Stradan rappioromanttisella miljööllä on mielenkiintoinen historia Tampereella. Amurin teatteritila on ollut televisiostudio, elokuvateatteri Pirkka ja Teatteri Tapio sekä paljon muuta. Teatteri valmistautuu Siunatun hulluuden ensi-iltaan, joka oli tiistaina 19. marraskuuta, ja meno on melkoista hullun myllyä, mutta Anu Panula säilyttää tyynen asenteensa kaiken keskellä.

Anu Panula valitsee diktaattorina, mitä kehitysvammaisteatteri La Stradassa esitetään, eikä kysy siihen kenenkään mielipidettä. Yksi taka-ajatus on, että teatterilaiset oppisivat teatterin eri tyylilajeja vakavasta draamasta kepeisiin komedioihin ja kaikkea siltä väliltä.

13.11.2019 18:06 | Päivitetty 10.1.2020 11:13

Moro, La Strada

Ilmeisesti La Stradan taiteellisella johtajalla Anu Panulalla ei ole hermoja ollenkaan. Tai ainakaan ne eivät kiristy yhtä nopeasti kuin tavallisella ihmisellä, sillä Siunatun hulluuden harjoitusten aloitus ei suju kuin käsikirjoituksessa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut