Tampereen Kauppahallin kotiinkuljetus vetää hyvin, jopa osa lomautuksista saatetaan perua: ”Otetaan sellaista isompaa satsia” - Moro - Aamulehti

Tampereen Kauppahallin kotiinkuljetus vetää hyvin, jopa osa lomautuksista saatetaan perua: ”Otetaan sellaista isompaa satsia”

Kuljetuspalvelusta on ollut apua Tampereen Kauppahallin yrittäjille.

Kalakauppias Valtteri Nygren kertoo, että tilauksia kuljetetaan kolme kertaa päivässä.

7.4.2020 14:40

Moro, Kauppahalli

Tampereen Kauppahallissa ryhdyttiin uudella tavalla taisteluun koronaa vastaan maalis- ja huhtikuun vaihteessa. Osa yrittäjistä lisäsi palveluvalikoimaansa kotiinkuljetuksen.

Moro kävi viime viikolla kysymässä yrittäjiltä, miten uusi palvelu on lähtenyt käyntiin.

Perjantaisena aamupäivänä kauppahallissa oli harvinaisen rauhallista. Asiakkaita oli harvakseltaan, ja osa putiikeista oli pistänyt ovensa kiinni toistaiseksi.

Nygrenin kalaliikkeen edustalla taisi parhaimmillaan pörrätä viisi asiakasta kerrallaan.

– Nyt on ruuhkan tynkää kun on kolme asiakasta tiskillä, normaalina perjantaina voisi olla 30 samaan aikaan, tokaisee kalakauppias Valtteri Nygren.

Varsinkin iltapäivät ovat Nygrenin mukaan rauhoittuneet hallissa reippaasti, sillä keskustassa pyörii paljon vähemmän työssä käyviä ihmisiä tällä hetkellä.

Taksit kuljettavat

Valtteri Nygrenin mukaan kotiinkuljetus toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Tilauksia tulee sopiva määrä ja toimintaa helpottaa se, että muutama taksiyrittäjä kuljettaa heidän kalojaan pitkin kyliä.

Normaalisti puolet kalakauppiaan liikevaihdosta tulee ravintoloiden kanssa käydystä tukkukaupasta, nyt se uupuu täysin. Kuljetuspalvelu on Nygrenin mukaan kuitenkin paikannut hyvin Kauppahallin kalatiskin vähentynyttä myyntiä.

– Jos saadaan tämä tilaustoiminta pyörimään vielä paremmin, saadaan lomautettuna olevatkin otettua takaisin töihin.

Yrittäjillä on tällä hetkellä työn alla verkkokauppa, joka helpottaa kotiin tilaamista entisestään.

– Asiakkaat on tykänneet tästä palvelusta ja uskon, että tämä on tullut ihan jäädäkseenkin, sanoo Nygren.

Kauppahallin käytävillä on paljon tilaa kulkea ja turvavälin pitäminen on helpompaa kuin marketissa.

Tankoparsaa kysytään

Muun muassa tuoreita kasviksia myyvä Minna Vallius oli myös tyytyväinen kotiinkuljetusten alkamiseen.

– Onhan tässä oma show’nsa, kun on niin monta kauppiasta. Olisi ihanaa, jos saataisiin se verkkokauppa toimintaan pian, koska se selkeyttäisi hommaa.

Asiakkaiden kulutustottumukset ovat Valliuksen mukaan pysyneet melko samanlaisina, eivätkä suosikkituotteet ole muuttaneet muotoaan. Varsinkin tankoparsa on tällä hetkellä kuulemma kuumaa kamaa.

Isompia kertaostoksia

Lihatuotteita myyvän Herkkuveräjän myyjä Sari Sydänlammi oli Nygrenin kanssa samoilla linjoilla. Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Kotiin on voinut tilata oman maun mukaan, mutta tarjolla on ollut myös valmiita kasseja.

– On huomattu, että kukaan ei tilaa yhtä pientä kinkkupakettinyssykkää, vaan otetaan sellaista isompaa satsia ihan selkeästi, kertoo Sydänlammi.

Kaikki Moron haastattelemat yrittäjät olivat sitä mieltä, että tilanteesta huolimatta paikan päällä on edelleen turvallista asioida, jopa turvallisempaa kuin lähimarketeissa.

– Meillä on täällä Kauppahallissa ainakin tilaa, jos haluaa pitää turvavälin muihin asiakkaisiin, se onnistuu ehkä helpommin kuin isoissa marketeissa, sanoo Nygren.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos