Pispalan kirjasto vie kirjat ovelle - Moro - Aamulehti

Pispalan kirjasto toimii verkossa – Varatut kirjat voi hakea ovenraosta seuraavana arkipäivänä

Kun ovet ovat kiinni koko lainauskokoelma käydään läpi, karsitaan, täydennetään ja järjestetään uudelleen. Pispalan kirjastoa pyörii kansalaistoiminnan varassa. Se on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.

Pispalan kirjastosta voi kuka vain kaupunkilainen lainata nyt verkon kautta kirjoja. Kaino toivomus on, että maksettaisiin yhdistyksen jäsenmaksu, mutta se ei ole ehto. Maija Niemi ja Marianne Honkanen on kuvattu kirjakokoelman äärellä.­

31.3.2020 10:56

Moro, Pispala

Pispalan kirjasto on nyt poikkeustilanteessa siten avoinna, että verkosta voi lainata ja sitten noutaa kirjat seuraavana päivänä.

Varatut kirjat voi hakea ovenraosta jo seuraavana arkipäivänä kello 14–16. Osoite on Pispalan valtatie 21.

Kirjaston ollessa kiinni Kirjastoyhdistyksen jäsenet voivat selata lainauskokoelmaa verkon kautta: kirjasto.dy.fi ja tehdä varauksia sähköpostitse tai puhelimitse. Selaaminen ei vaadi kirjautumista.

Niille, jotka eivät pääse karanteenin tai muun syyn takia itse noutamaan, voidaan toimittaa kirjat kotiin. Toimitus onnistuu lähialueelle, eli Pispalan ja Tahmelan asukkaille.

– Ja kun koronasta päästään, niin isot juhlat ja paljon uutta toimintaa luvassa, kertoo Katja Wallenius, joka on mukana kirjaston toiminnassa.

– On meillä pieni kaino toivomus, että käyttäjät maksaisivat Kirjastoyhdistyksen jäsenmaksun, mutta se ole ehto Pispalan kirjaston käytölle, vaan me olemme kaikkien käytettävissä, toteaa Katja Wallenius.

Omiin käsiin

Pispalan kirjaston historia alkoi siitä, kun kaupunki lopetti kaupunginosakirjaston 1990-luvun alussa. Pispalassa päätettiin ottaa kirjasto omaan haltuun. Kirjastoyhdistys perustettiin vuonna 1995 ja oma kirjasto avasi vuonna 1997.

– Pispalan kirjasto ei nyt lepää, vaikka ovet täytyy pitää kiinni ja etätöitä tehdään mahdollisimman paljon. Koko lainauskokoelma käydään läpi, karsitaan, täydennetään ja järjestetään uudelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?