Tampereen ruoka-apukeräys rikkoo 30 000 euron rajan pian - Moro - Aamulehti

Kiitos tamperelaiset! 40 000 euron raja on rikkoutumaisillaan: Ruokapankki sai Aamulehdeltä ison avun

Ruoka-apukeräys jatkuu. Aamulehti ja Moro helpottavat kuljetuksia lahjoittamalla 1 500 kestokassia.

Moro ja Aamulehti lahjoittivat tiistaina noin 1 500 kestokassia Ruokapankille. Koordinaattori Marja Palkonen otti lahjoituksen vastaan.­

2.4.2020 8:00 | Päivitetty 14.4.2020 15:20

Moro, Nekala

Tamperelainen ei jätä toista tamperelaista edes hädän hetkellä.

Tampereen ev. lut. seurakuntien ja Moro-lehden lanseeraama ruoka-apukeräys on lähtenyt vauhtiin kuin oikea kansanliike. Viime viikolla tavoitteena oli 10 000 euroa, mutta nyt hätyytellään jo 40 000:tta euroa.

Torstaina 2.4. tavoite oli vielä 30 000 euroa, mutta se ylitettiin heti aamulla ja summa nostettiin 40 000 euroon. Pääsiäisen jälkeisenä tiistaina eli 14.4. kasassa oli jo yli 39 000 euroa.

Osallistu keräykseen painamalla hiirellä tästä.

Keräysrahoilla hankitaan ruokaa koronaviruksen kurittamille vähävaraisille lapsiperheille ja pulaan joutuneille pienyrittäjille.

– Lahjoitussummat ovat olleet 5–500 euroa. Suurin osa on lahjoittanut 20 euroa. On todella koskettavaa, kuinka suurella joukolla tamperelaiset ovat lähteneet mukaan auttamaan toisiaan, kiteyttää erityisdiakoni Pirjo Paloviita.

Ruokakassien tarve kasvaa jatkuvasti.­

Ruokapankki reagoi heti

Nälkä ei odota kauan, joten ruokakassien jako koteihin aloitettiin heti viime viikon alussa.

– Avustuksen määrä riippuu perheen koosta. Alueen diakoniatyöntekijä tekee päätöksen, kuka ja minkälaisen avustuksen saa.

– Kassit on sitten viety asiakkaan oven taakse. Henkilöstömme soittaa asiakkaalle, että kassi tuodaan kohta oven taakse.

– Yksi apuyksikkö sisältää yhden kassin pitkään säilyviä kuivatuotteita ja yhden kassin vihanneksia ja hedelmiä sekä yhden kassin kylmäsäilytystä vaativia tuotteita, selventää seurakuntien ruokapankin elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen.

Marja Palkonen pakkaa ruoka-apukassia Ruokapankissa.­

Avun tarve kasvaa

Ruokapankille tulee avunpyyntöjä päivittäin. Ruokapankki ei avustuksia myönnä suoraan, vaan päätöksen tekee aina diakoniatyöntekijä. Poikkeustilanteessa ihmiset ovat soittaneet suoraan ruokavarastolle, josta heidät on ohjattu ottamaan yhteyttä avustuspäätöksiä myöntäville työntekijöille tai kerrotaan mistä ruoka-apua saa ilman päätöstä jonottamalla.

Arvion mukaan avun tarve koko kaupungissa kasvaa todella runsaasti, ehkä jopa 50 prosenttia nykyisestä.

– Keräyksestä saaduilla varoilla pystytään varautumaan kasvaneeseen tarpeeseen ja uusiin kohderyhmiin. Ensisijaisesti avustukset ohjataan uusille ruoka-apua tarvitseville henkilöille akuuttiin hätään, kun joutuu odottamaan esimerkiksi Kelan päätöksiä tai liiton korvauksia.

– Lämmin kiitos jokaiselle lahjoittajalle, avustuksista on iso apu, korostavat Paloviita ja Palkonen.

Aamulehti ja Moro osallistuivat keräykseen luovuttamalla Ruokapankille noin 1 500 kappaletta kestokasseja ruuan jakelun helpottamiseksi.

Tiistaina aamupäivällä kassilaatikot kuskattiin Finlaysonin Siperia-rakennuksesta Ruokapankkiin Nekalaan.

– Toivottavasti kestokassit ilahduttavat myös jatkossa. Aamulehti oli varautunut jakamaan kestokasseja omissa kevään tapahtumissa. Nyt poikkeustilanteesta johtuen kaikki tapahtumat on peruttu, joten kassit haluttiin antaa lahjoituksen kautta tärkeään tehtävään, toteaa markkinointipäällikkö Petra Koivusilta.

Osallistu keräykseen painamalla hiirellä tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?