Taloyhtiön hallitus tarjoaa naapuriapua - Moro - Aamulehti

Taloyhtiön hallitus tarjoaa luotettavaa kauppa-apua ikäihmisille – Tässä on ideaa muillekin Tampereella

Poikkeustilanne voi jatkua kuitenkin pitkään ja siksi Marjatta Välimaa rohkaisee tarttumaan auttavaan käteen.

– Meidän mielestämme tästä meidän mallistamme on esimerkkiä muillekin taloyhtiöille Tampereella. Me emme nyt voi tietää, kauanko poikkeustilanne jatkuu. Toivomme, että tilanne rauhoittuu ja normalisoituu mahdollisimman pian. Näin ajattelevat Heikki Kalliomäki ja Marjatta Välimaa, jotka auttavat pyydettäessä oman talon ikäihmisiä.

27.3.2020 8:00 | Päivitetty 30.3.2020 5:59

Moro, Tammela

Tapionkatu 18:n hallituksen puheenjohtaja Marjatta Välimaa ja toinen naapuriavun puuhaihminen Heikki Kalliomäki toivovat, että tarjous otettaisiin näin poikkeusaikoina vastaan.

Idea siitä, että taloyhtiön hallituksen jäsenet käyvät ikäihmisille ruokakaupassa, on mitä kannatettavin. Se on turvallista, mikä on tietysti ehdoton edellytys.

– Luotettavuus on ehto. Olen talon alkuasukkaita. Samoin ovat monet meidän ikäihmisemmekin. Kerrostalossamme on 30 asuntoa, joten kaikki tuntevat toisensa hyvin. Kun tähän liittyy rahaliikennettäkin, niin on hyvä, että ollaan tuttuja, sanoo Marjatta Välimaa.

Heikki Kalliomäki on toinen Tapionkadun naapuriavun tarjoaja. Vielä ei tarjoukseen ole kukaan tarttunut.

– Tilanne on vielä niin nuori, mutta tämä poikkeustila jatkuu ehkä pitkäänkin. Minä toivon, että apua otetaan vastaan ja että tilanne otetaan sen vaatimalla vakavuudella, toteaa Marjatta Välimaa.

Hän teki tiiviin ja ytimekkään viestin, joka jaettiin jokaiseen asuntoon, jossa asuu yli 70-vuotiaita. Tämän ikäluokan pitää nyt huolellisesti välttää lähikontakteja.

Marjatta Välimaa toivoo, että apu otetaan vastaan.

Heikki Kalliomäki tarjoaa naapuriapua.

– Toivottavasti viesti ei ole mennyt hukkaan, kun postiluukuista tulee niin paljon kaikkea roskapostia. Meidän talossa hallituksen jäsenet ja muutama asukas ovat tehneet pihatöitä, luoneet lunta, haravoineet pihaa ja kitkeneet kukkapenkkejä sekä keränneet hiekoitushiekkoja. Monesti tuntuu, että sitä pidetään itsestäänselvyytenä. Olen näistäkin avuista todella kiitollinen. Tässä uudessa tilanteessa naapuriavun merkitys korostuu ja olisi hyvä, jos meidän käden ojennukseemme tartuttaisiin. Haluamme olla ikäihmisille avuksi!

Samassa talossa tuli toinen apua tarjoava tiedote. Se putosi jokaisen postiluukusta perjantai-iltana. Se oli sama ilta, kun kaksikko kuvattiin tähän juttuun.

– Otin kiitollisuudella vastaan toisen avuntarjouksen, sanoo Marjatta Välimaa.

Tampereella on herätty naapuriavun tarpeellisuuteen tässä tilanteessa. Sen vuoksi rappukäytäviin on laitettu viestejä, joissa on yhteystiedot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos