Näsijärvelle avattiin kaksi luistelureittiä – Katso upeat kuvat,  ”Jäätä on 10 senttiä, olosuhteet ovat ainutlaatuiset” - Moro - Aamulehti

Näsijärvelle avattiin kaksi luistelureittiä – Katso upeat kuvat,  ”Jäätä on 10 senttiä, olosuhteet ovat ainutlaatuiset”

Pekka Tyllilä yrittää laajentaa viitoitettuja väyliä perjantai-illan aikana.

Näsijärven luisteluolosuhteet ovat nyt poikkeuksellisen hienot kun jää sinne viimein saatiin. Pekka Tyllilä merkkasi perjantaina kaksi reittiä.

28.2.2020 13:01 | Päivitetty 29.2.2020 8:05

Moro, Näsijärvi

Näsijärvelle on viimein saatu viitoitettua kaksi luistelureittiä. Radan ylläpitäjä Pekka Tyllilä merkitsi perjantaina toisen reitin Kaupinojalta kohti Aitolahtea Tapatoran nokkaan. Toinen reitti suuntautuu Kaupinojalta rantoja pitkin Ranta-Tampellaan.

– Jäätä on viitoitetuilla reiteillä 10 senttiä, mutta se vahvistuu kaiken aikaa. Lauantaina sitä lienee jo 1,5– 2 senttiä enemmän.

Myös Tapatoraan suuntautua reitti noudattelee rantaviivan muotoja.

Pekka Tyllilä on merkannut kaksi luistelureittiä oransseilla aurausviitoilla.

Paljon väkeä liikkeellä

Tyllilä kuvailee Näsijärven jääoloja nyt ainutlaatuisiksi. Vesi on niin kirkasta, että jään läpi näkee pohjan aina 2,5 metrin syvyydelle.

Perjantaiaamuna Pekka Tyllilän aloittaessa merkitsemisurakan oli Näsijärven jää neitseellisessä kunnossa.

– Väkeä on nyt todella paljon liikkeellä. Jos vain mahdollista niin yritän mitata ja merkitä reitin vielä perjantain aikana Ranta-Tampellasta entisen Ranta-Kesoilin satamaan saakka.

Tyllilä varoittaa luistelemasta keskelle Näsiselkää. Jään paksuudesta ei ole varmuutta, sillä siellä ei ole käyty, eikä jään vahvuutta mitattu. Missään tapauksessa sinne ei kannata lähteä yksin.

Merkityillä reiteillä oli perjantaina päivällä noin 10 senttiä jäätä. Se vahvistuu perjantai-illan ja lauantain vastaisen yön aikana.

Tänä talvena Tammerkosken poikkeusjuoksutukset ovat pitäneet jään heikkona ja rikkoneet jääkantta.

– Viikonloppuna Kaupinojan tukikohtamme henkilöstö osaa kertoa tarkat tiedot olosuhteista, Tyllilä muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos