Mustanvuoren laskettelukeskuksen rinnekahvila uudistui Tampereella bistroksi, jolla on näköala rinteeseen - Moro - Aamulehti

Mustanvuoren laskettelukeskus sai näköalabistron – Asiakkaita käy iltaisinkin, vaikka lähellä ei ole edes asutusta

Pikatestissä Tampereen erikoisin bistro, joka sijaitsee suksivuokraamon yläkerrassa.

Kokki Antti Mäkinen isännöi tiistaina Bistro Mustavuoren keittiötä. Paikkaa on vaikea tunnistaa entiseksi rinnekahvilaksi.

5.2.2020 18:00 | Päivitetty 12.2.2020 13:20

Moro, Mustavuori

Pakkasen ja auringonpaisteen ja lumen kunniaksi Moron pikatesti suuntasi läntiselle Tampereelle Kalkkuun. Kohteemme vieressä suhisivat lumitykit ja hissit kiskoivat laskettelijoita rinteeseen. Oltiin siis Mustassavuoressa.

Bistro Mustavuoren täytyy olla koko kaupungin kummallisimmassa paikassa oleva bistro. Se on betonisessa laskettelukeskuksen huoltorakennuksessa, ja alakerrassa toimii suksivuokraamo ja hissilippujen myynti. Ihan lähellä ei ole asutusta, vaan lähimmät asuintalot ovat puolen kilometrin päässä.

Silti Bistro Mustavuori alkaa kerätä nimeä. Tiistaina vuorossa ollut kokki Antti Mäkinen iloitsee, että yhä enemmän syöjiä tulee ilta-aikaan ja lasketteluporukan ulkopuolelta.

– Paikan nimikkoburgeri on Mustavuori, sanoisin, että se on suosituin, Mäkinen paljastaa.

Tilaamme siis sellaisen.

Vanha rinnekahvila on muuttunut edukseen, vaikkei kaikkia paikkoja ravintolassa olekaan remontoitu uusiksi.

Isot ikkunat hallitsevat ravintolatilaa ulkopäin katsottuna. Bistron sijainnin ansiosta isoista ikkunoista voi seurata rinteessä liikkujien touhuja.

Etukäteen jännitti, millaiseen kuntoon Hopealinjat ovat uuden ravintolansa saaneet. Aivan, laivayhtiönä ja Viikinsaaren ravintoloitsijana tunnettu yhtiö otti rinneravintolan hoitoonsa syksyllä. Laskettelutoimintaa hoitaa uusi rinneyhtiö Mustavuori oy.

Hankalan alkutalven jälkeen rinteissä näyttää pakkasviikolla hyvältä. Viikonloppuna pitäisi saada jo päärinne kokonaan auki.

Hopealinjojen ravintolatoimenjohtaja Anette Mellin kertoo, että Bistro Mustavuoressakin pidetään lähiruokaa kunniassa. Ideana on olla helposti lähestyttävä koko perheen oikea ravintola muillekin kuin laskijoille.

– Esimerkiksi kaikki hampurilaispihvit tehdään itse kotimaisesta jauhelihasta, josta osa tulee Ahlmanilta, kuten juustoa ja maitoakin.

Kalkussa asuva Ritva Lehtinen piipahti tuoreella pullalla ja kahvilla tiistai-iltapäivän komean kelin kunniaksi ja kehui, että on ihanaa, kun on kiva kahvittelupaikka lähellä. Kokki Antti Mäkinen on tiskin takana.

Miltäs maistui?

Burgerien nimet on napattu ympäristöstä. Tilaamamme Mustavuori-purilaisen lisäksi on esimerkiksi Black Mountain, Mustavuori Open ja kokki Antti Mäkisen oma suosikki eli Mustalampi-hampurilainen.

Lisäksi listalla on esimerkiksi kanansiipiä, ranskalaisannoksia, keittoja, pastoja ja kaikkea mitä hyvässä rinneravintolassa pitää.

Mustavuori-hampurilainen oli asiallinen annos ja maukas.

Lopuksi maistoimme Mustavuori-hampurilaista, joka oli mainio: hyvä pihvi, rapea coleslaw-salaatti ja ranskalaiset. Ei liikaa kastiketta, mutta runsaasti raikkaita vihanneksia.

Bistro Mustavuori

Missä: Kalkussa Mustanvuoren laskettelukeskuksessa, Nokiantie 150. Avoinna ma–pe kello 15–20 ja la–su kello 10–20

Mitä maksoi: Paikan nimikkohampurilainen eli Mustavuori-burger, 12,50 euroa.

Mikä yllätti: Vanha kulahtanut rinnekahvila on remontissa muuttunut edukseen, joten bistro on paljon vanhaa kahvilaa viihtyisämpi. Pienillä nikseillä, kuten valaisimlla ja puisilla pöydillä, saa paljon aikaan.

Mikä ihmetytti: Vanha betonilattia ja remontoimattomat vessat eivät haitanneet tunnelmaa. Tänne ei tulla hienostelemaan, vaan syömään hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos