Moron kuvapari ja animaatio - Moro - Aamulehti

Katso hieno animaatio muuttuvasta Kalevasta – Moron kuvapari on nyt Sammonkadulta

Osallistu: Jos sinulla on kaupunkikuvan muutoksesta kertova vanha valokuva, niin lähetä se Moron toimitukselle tietojen kera sähköpostiimme moro@aamulehti.fi niin voimme jatkaa Tampere ennen ja Tampere nyt -juttusarjaa.

12.6.2019 14:10

Ahkera valokuvaaja Juha Javanainen lähetti Moroon pari kuvaa Kalevan muuttumisesta. Näin hän kertoo: ”Löysin taas muutamia vanhoja otoksiani Kalevasta kesältä vuonna 2007. Onpas alue muuttanut muotoaan! Totta tosiaan, Sammonkadun keskikaistatkin ovat vielä ajotienä, vanhaa rakennuskantaa on jäljellä runsaasti ja vanhat lehmukset viheriöivät. Vasemmalla on vielä jäljellä talo, jossa oli viihtyisää kahvila ja sillä terassi.”

Katso tästä animaatio, jonka on tehnyt graafikko Hannu Mänttäri:

2019

Kalevan alueen uudisrakentaminen on ollut mittavaa jo monta vuotta. Niinpä Juha Javanaisen kuvistakin voi todeta, että samasta paikasta otetussa kuvassa on enää yksi aiemmassakin kuvassa ollut rakennus. Sammonkadun keskelle rakennetaan ratikkareittiä ja uudet valopylväät ovat jo paikallaan. Moron netissä aamulehti.fi/moro on kuvaparista tehty animaatio. Tähän sarjaan voit lähettää vanhoja kuvia skannattuna osoitteeseen moro@aamulehti.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: