Moron joulukuusiäänestys 2019 - Moro - Aamulehti

Onko Tampereen Keskustorin joulupihta valtakunnan kaunein? Moron joulukuusiäänestys on avoinna vielä viikon

Tällä kertaa Tampereen Keskustorin solakka kaunotar ei muistuta kuivan kesän oravaa.

Tampereen Keskustorin joulupuu on tänä vuonna siperianpihta..

4.12.2019 14:00 | Päivitetty 10.12.2019 13:59

Moro, Keskustori

Turussa on jo etukäteen hermostuttu tämänvuotisesta valtakunnan kauneimman joulukuusen äänestyksestä. Turun paikallislehti Turkulainen on keskittynyt selittelemään, miksi Turussa on vain tavallinen metsäkuusi ja myös Tampereelle hankitut tyylikkään mustat kiinnitysliinat on nostettu esiin.

Täällä Tampereella emme alennu moiseen lokakampanjaan, vaan annamme Turkulaisen rypeä sellaisessa ihan itsekseen. Kuvat puhukoon puolestaan.

Tampereen joulupuu ei tällä kertaa olekaan perinteinen metsäkuusi, vaan ylöjärveläiseltä kotipihalta kaadettu siperianpihta. Se eroaa metsäkuusista ja myös Turun ja Helsingin joulukuusista siinä, että oksisto on huomattavan tiheä ja tasainen.

Muoto on tyylikkään hoikka ja sen vuoksi jouluvalotkin ovat riittäneet tasaisesti koko rungon valaistukseen aivan eri tavalla kuin aikaisempina vuosina.

Lisäksi kaupunkilaisten ärsyttäneet punaiset kiinnitysliinat on nyt vaihdettu mustiin, jotka sulautuvat paremmin vihreään lehvästöön.

Tampereen joulupuu.

Turun joulukuusi.

Helsingin joulukuusi.

Turku juhli 2018

Moron joulukuusiäänestys 2018 oli yhden kuusen juhla.

Turun virallinen kuusi Tuomiokirkon edustalla oli aivan ylivoimainen Moron lukijoiden mielestä, se vei peräti 65 prosenttia äänistä.

Tampereen virallinen kuusi Keskustorilla sai 31,6 prosenttia ja Helsingin kuusi Senaatintorilla 3,4 prosenttia äänistä.

Tampereen kuusi sai viime vuonna osakseen ankaraa kritiikkiä. Sitä nimitettiin muun muassa kuivan kesän oravaksi.

– Turun kuusi on ylivoimaisesti paras. Tampereen kuusen harukset on lisäksi ihan kauhiat. Ne on hirvittävän ruman näköset ja lisäksi vaaralliset ohikulkijoille.

– Tampereelle kuusen valitsevat voisivat käydä Specsaversillä. Kaikin puolin ihmeellinen viritys. Kuusi itsessään on täysin epäsuhtainen. Valot on sijoiteltu silmät kiinni ja joukkoon on muutama värilamppukin laitettu jostain laatikoiden pohjalta (säästösyistä?). Kuormaliinat kruunaavat komeuden.

– Pitkin hampain, karvain mielin, mutta hampaita kiristellen on pakko äänestää Turun joulukuusta tänä vuonna. Kyllä on Tampereen kuusi 2018 on kuin kuivan kesän orava.

Kotipihasta kaadettu

Turun kuusi on maskulaisessa kotipihassa kasvanut 22-metrinen komistus. Tampereen kuusi oli kaatohetkellä 25-metrinen.

Helsingin Senaatintorin kuusi on perinteisesti vähän pienempi, koska isompaa ei voi kuljettaa kaupungin ydinkeskustaan.

Osallistu alla olevasta linkistä äänestykseen.

Äänestys päättyy maanantaina 16.12.2019 kello 10. Äänestäjien kesken arvotaan yksi 200 euron ja kaksi 50 euron lahjakorttia Pirkanmaan osuuskauppaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: