Galleria Himmelblau järjestää kahdeksannet ystävätreffit torstaina 14. marraskuuta kello 17. - Moro - Aamulehti

Galleria Himmelblau saattaa yksinäiset yhteen torstaina 14. marraskuuta – Nyt on jo kahdeksas kerta

Tapahtuman äiti ja Himmelblaun projektipäällikkö Katja Villemonteix: ”Emme järjestä mitään pakkoystävystymistä, vaan ihmiset saavat jutella toisilleen, jos haluavat.”

ROPin taiteilijat, kuvataiteilija (AMK) Tuomo Rosenlund ja diplomi-insinööri Pekko Orava, kertovat yleisölle teoksistaan ja näyttelystään.

13.11.2019 14:00

Moro

Galleria Himmelblau järjestää Ystävätreffit yksinäisille torstaina 14.11. ROP-ryhmän näyttelyssä. Tilaisuus on suunnattu mukavaa tekemistä kaipaaville yksinäisille kaverimielessä.

Galleria Himmelblau on järjestänyt Ystävätreffit yksinäisille jo seitsemän kertaa. Kahdeksas tapahtuma esittelee galleriassa paraikaa esillä olevan ROP-ryhmän näyttelyn Heaven Pro. ROPin taiteilijat, kuvataiteilija (AMK) Tuomo Rosenlund ja diplomi-insinööri Pekko Orava, kertovat yleisölle teoksistaan ja näyttelystään. Osallistujille on ilmainen kahvi- ja pullatarjoilu. Tilaisuuden emännöi Himmelblaun projektipäällikkö ja Ystävätreffien ”äiti” Katja Villemonteix.

Hyvin onnistuneita tapahtumia

– Meillä on ollut tosi kivoja tilaisuuksia. Ollaan sikäli onnistuttu alkuperäisessä ideassa, että vakikävijöitä on, ja ainakin kaksi tyyppiä on löytänyt toisistaan ystävykset. Emme järjestä mitään pakkoystävystymistä, vaan ihmiset saavat jutella toisilleen, jos haluavat. Usealle jo sekin voi olla piristävää, että lähtee liikkeelle johonkin tapahtumaan ja näkee ympärillään ihmisiä, kertoo Katja Villemonteix.

Tilaisuus on suunnattu mukavaa tekemistä kaipaaville kaikenikäisille yksinäisille kaverimielessä ja rennolla asenteella. Tapahtuman tuottaa Grafiikanpaja Himmelblau.

ROPin Heaven Pro koostuu sekä seinälle että vapaaseen tilaan ripustetuista, maalatuista veistoksista. Näyttelyn teokset ovat syntyneet vuonna 2019, eikä niitä ole aiemmin esitetty missään. Näyttelyn on kuratoinut Mika Hannula. Näyttely on avoinna 24.11. asti. Sisällöissä yhdistävänä tekijänä toimii usein nykyihmisen suhde omaan itseensä modernissa ajassa. Näyttelyllään ROP haluaa muun muassa kysyä, olemmeko valmiita kohtaamaan valmistumassa olevan uljaan tulevaisuuden. ROPin taide haluaa kaikesta haasteista huolimatta piirtää edelleen uskoa huomiseen ja ihmisyyteen. ROP tekee sisä- ja ulkotiloihin sijoitettavia teoksia ja installaatioita, ja teokset syntyvät yhteistyönä. Viimeisin ROPin julkinen teos on Taysin edustalle tehty sisäänkäveltävä teos Suoja.

Ystävätreffit yksinäisille torstaina 14.11. kello 17. Paikkana Galleria Himmelblau, Finlaysoninkuja 9 kerros 2B, Finlaysonin alue. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos