Kati Valkonen avasi viikko sitten verkokaupan taiteelleen - Moro - Aamulehti

Kati Valkonen perusti taidetta myyvän verkkokaupan koronakriisin keskellä – ”Työhuoneelle ei voi nyt ihmisiä kutsua, joten tilanne on hankala”

Taiteilija: ”Olin suunnitellut verkkokauppaa jo pitempään ja kotisivujeni uudistuksen myötä homma oli jo aloitettukin, mutta koronaepidemia laittoi kaupan rakentamiseen vauhtia.”

Kati Valkosen puoliso Tomi Valkonen kuvasi Katin työhuoneella. Kuvassa taustalla näkyy telineellä öljyväriteos nimeltä Kartta, joka on tältä vuodelta ja Katin uusin teos.

24.4.2020 10:00

Moro, Iltasmäki

Kati Valkonen avasi viime viikon torstai-iltana oman taiteensa verkkokaupan.

– Minulla ei onneksi ollut keväälle näyttelyitä, joten niitä ei koronan vuoksi tarvinnut perua. Työhuoneelle ei voi nyt ihmisiä kutsua, joten tilanne on hankala. Yksi asiakas tuli autolla pihaan ja esittelin ulkona hänelle teoksiani, kertoo Kati Valkonen.

Hänen pääaineensa molemmissa taideopinnoissa on ollut maalaustaide, mutta hän tekee töitä vaihtelevasti eri tekniikoin.

– Haluan, että työni lopputulos on kaunis, harmoninen ja hyvännäköinen. Sen lähtökohta voi olla hyvinkin rankka aihepiiri. Vaikkapa äitiyden salattu puoli. Se ei ole vain sitä, että siististi puetut lapset hymyilevät valokuvassa. Äitiys ei ole täydellinen onnen tila.

– Tauluissani on mukana minun sisintäni. On eri asia, miten katsoja ne näkee.

Nettisivut Kati Valkonen teki marraskuussa. Verkkokauppa on tosiaankin viikon vanha.

Katin työhuone on kodin yhteydessä Pälkäneen Iltasmäessä.

– Teen taidetta aiheista jotka jostain syystä tulevat luokseni, joskus ulkopuolisesta maailmasta, usein omasta elämästäni. Haluan käsitellä tärkeitä aiheita. Kuitenkin olen kallistumassa siihen, että oli aihe alunperin merkittävä tai ei, niin intohimolla tehdyillä kuvilla on merkitystä, ja usein katsojalle vieläpä aivan eri merkitys kuin minkä olen itse niille antanut. Usein teosteni taustalla on jokin ristiriita. Tämä ristiriita ei toisaalta useinkaan ratkea – joskus jäljellä on päinvastoin entistä enemmän kysymyksiä. Maalauksessa Vuoto kuvaan hetkeä, jossa ihminen on joutunut tilanteeseen, jota ei itse enää hallitse. Kokonaisvaltainen vesivahinko on meneillään, mutta mistä kohtaa joka paikasta vuotavaa putkea pitäisi lähteä paikkaamaan?

Teos: Ja sydän ei kestänyt, 2019, öljyväri, 100 x 80.

Teos: Syvyydet, 2020, öljyväri, 100 x 80 cm.

Toimitukselle voi kertoa korona-ajan pystyyn polkaisemasta uudesta verkkokaupasta tai tuotteesta: moro@aamulehti.fi.

Verkkokauppa

Verkkokauppa osoitteessa https://kativalkonen.fi/kauppa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos