Uittokulttuurin tapahtuma järjestetään Pispalassa - Moro - Aamulehti

Tiesitkö, että Pispala oli tukinuiton keskus? Nyt tukkijätkät palaavat Pispalan tunnelille

Uittoyhdistyksen talossa avataan Pispalan tukinuiton teemavuosi.

Tampere-Seuralla on kuvia Pispalan tukinuitosta. Tässä komeilevat tukkimies Nikolai Jalonen (vas.) ja tukkimies Erkki Pajunen.

26.4.2019 13:00

Moro

Uittotunnelin tietävät kaikki ja nykyään sen läpi pääsee kulkemaankin. Pispalan vanha tukkitie sen sijaan on jo tuntemattomampi, mutta jo ensi lauantaina alkaa Pispalan uittokulttuurin nostaminen.

Rakennuskulttuurikeskus ja Pispalan Moreeni järjestävät 27. huhtikuuta koko päivän tapahtuman tukinuiton historiasta ja sen vaikutuksesta Pispalaan.

– Tämä on myös Tukkitiet- ja tunnelit – uiton aika Pispalassa -näyttelyn ennakkotilaisuus ja se avaa tukinuittoon liittyvän teemavuoden. Lisäksi tapahtuma on osa Tampereen taidesuunnistusta, järjestäjät kertovat.

Lauantain tapahtumaa vietetään Rakennuskulttuurikeskus Piirussa eli entisessä Uittoyhdistyksen talossa.

Infotalulu paljastetaan

– Tapahtuma avataan kävelemällä reitti Ylä-Voimalta uittotunnelin suulle, oppaana on Pispalan Moreenin Mårten Sjöblom. Reitin päätepisteessä uittotunnelin suulla. Pyhäjärven puoleisessa päässä paljastetaan uiton ajasta kertova infotaulu.

Uittoyhdistyksen talon, Piirun pihapiirissä nähdään tukinuittoon liittyviä esityksiä ja työnäytöksiä Pirkka-Hämeen Jätkäperinne ry:n tukkijätkien esittäminä.

Teema vuoden aikana nostetaan esille tukinuittoperinne ja sen keskuspaikat Tampereella: uittotiet, uittotunnelit ja niiden vielä näkyvät jäljet Pispalassa.

Tukinuitto -tapahtuma 27.4. koko päivän Rakennuskulttuurikeskus Piirussa, Uittajankatu 10.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut