Ratikan malliin pääsee Tampereella tutustumaan - Moro - Aamulehti

Toistuuko helmikuun ratikkaryntäys? Mallikappale tulee näytteille Rollikkahalliin

Tampereen ratikan maketti eli mallikappale on esillä Pyynikillä 8. toukokuuta alkaen.

Tampereen ratikan mallikappaleeseen pääsee tutustumaan, tällä kertaa toukokuun 8. päivästä alkaen rollikkahallissa.

15.4.2019 11:37

Moro

Suuren suosion takia Tampereen ratikan mallikappaletta eli makettia katsomaan ei päässyt niin moni koululaisryhmä kuin olisi halunnut. Toukokuussa asia korjaantuu.

Tampereen Ratikan mallikappaletta esitellään yleisölle avoimessa näyttelyssä 8.5. alkaen. Tällä kertaa maketti-näyttely pystytetään rollikkahalliin Pyynikille, ja näyttelyn on määrä olla avoinna joka viikko keskiviikkoisin ja torstaisin.

Lisäksi koululais- ja muita ryhmiä otetaan ennakkovarauksella vastaan tiistaisin ja perjantaisin.

Tampereen Ratikan maketti-näyttely järjestettiin edellisen kerran Tampere-talon Sorsapuistosalissa 21.–26.2.2019.

Lue lisää: Tampereen ratikka ei edes yritä tavoitella ajan henkeä – Näin tuleva ratikka vertautuu Helsingin vaunuihin: Pienet yksityiskohdat tekevät Tampereen ratikasta omanlaisensa

– Tapahtuman suosio oli meille positiivinen yllätys, sillä se keräsi kuuden päivän aikana yli 15 000 kävijää. Suurin osa maketti-matkaajien palautteesta oli positiivista ja näyttelyssä kuultiin ilahtuneita kommentteja niin maketista kuin itse näyttelystäkin. Kaikki halukkaat eivät kuitenkaan ehtineet makettia nähdä, joten halusimme tarjota siihen uuden mahdollisuuden pysyvämmän näyttelyn muodossa, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo.

Rollikkahallin maketti-näyttelyä pidetään auki keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12–19. Lisäksi isommat, yli 15 hengen ryhmät voivat varata vierailuajan maketille tiistaisin ja perjantaisin kello 9–13. Varauksen pääsee tekemään Tampereen Ratikan verkkosivujen kautta.

– Koska maketti oli helmikuussa esillä vain lyhyen ajan, emme pystyneet ottamaan näyttelyyn vastaan isompia ryhmiä. Nyt toivomme näkevämme maketti-matkalla erityisesti koululais- ja päiväkotiryhmiä - toki aivan kaikki ryhmät ovat tervetulleita. Vierailu maketilla on näppärä yhdistää monenlaisiin kevätretkiin, joten ei muuta kuin varausta tekemään, Sirviö kannustaa.

Maketti-näyttelyyn on vapaa pääsy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos