Maitolaiturimuseolla avajaiset - Moro - Aamulehti

Sininen lehmä telakoituu maitolaiturimuseoon – Kyläpäällikkö Jorma Virtanen työntää ja yli-intendentti ohjaa modulia

Näyttelyssä noudatetaan pääministerin televisiossa antamia ohjeita: kahden metrin etäisyys jonossa, oma käsidesi mukaan, yskiminen hihaan. Valvontakamera on käytössä. Jonotuspaikat on merkitty.

Kuvassa Sinisen lehmän lisäksi Timo Malmi lehmän pääpuolessa ja Jorma Virtanen perää pitämässä.

3.6.2020 16:00

Moro, Velaatta

Maailman maitopäivänä käynnistyi maanantaina Velaatan maitolaiturimuseossa Maidon tekijät -näyttelyn pystytys "Launch Velaatta" -hengessä.

Sininen lehmä telakoituu museoon onnistuneesti. Kyläpäällikkö Jorma Virtanen työntää, yli-intendentti Timo Malmi ohjaa modulia.

Vahva suositus yli seitsemänkymppisillä on: "Drive in" -periaatteen tilalla "Drive forward". Nuoremmat pääsevät museoon jonottamatta. Näyttelyn avasi runoilija Heikki Niska aiheena Hapanmaitoperhe puussa. On aukeamassa museon 27. aurinkoinen näyttelykesä.

Maidon tekijät on Velaatan maitolaiturimuseon näyttelyn teema kesällä 2020. Museolla kerrotaan mitä maidolle tapahtuu lehmän ja kaupan maitokaapin välissä. Meijerialan ammattilaiset huolehtivat elämän eliksiirin laadukkaan muuttumisen eri muotoihin. Tekijät ovat meijerialan erikoiskoulutettuja ja ammattilaisia.

Museon näyttelyssä on esillä kuvia maidon etenemisestä kuluttajakäyttöön. Yleisö voi myös osallistua. Kesän kysymys on, mikä maidossa on parasta? Maidon ystävien ajatukset julkaistaan museon Facebook-sivuilla.

Koronaturvallisuutta

Näyttelyssä noudatetaan pääministeri Sanna Marinin televisiossa antamia ohjeita: kahden metrin etäisyys jonossa, oma käsidesi mukaan, yskiminen hihaan. Valvontakamera on käytössä. Jonotuspaikat on merkitty.

– Tilan ahtauden vuoksi pyydetään kävijöitä mahdollisimman pian poistumaan pihapiiristä ja keskittymään museon Facebook-sivuston seurantaan, korostaa Timo Malmi.

Maailman maitopäivää vietetään aina kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Tapahtuma on YK:n elintarvikejärjestön koordinoima. Teema on meijerien rooli vastuullisessa ja kestävässä ruokajärjestelmässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut