Moron pääkirjoitus: Kaikki ruokapaikat eivät käytä älypuhelinsovellusta, koska siitä pitää maksaa - Moro - Aamulehti

Moron pääkirjoitus: Kaikki ruokapaikat eivät käytä älypuhelinsovellusta, koska siitä pitää maksaa

9.1.2020 10:10

Saitko lounasravintolasta harvinaisen hyvän aterian, jota haluaisit kenties syödä vielä illallakin? Todennäköisesti voit ostaa mukaasi ruokaa, joka voisi muuten päätyä hävikkiruuaksi eli kompostiksi.

Hävikkiruuan myynti on ilmiö, joka levisi viime vuonna vauhdilla tamperelaisiin kahviloihin ja ravintoloihin. Monet kertovat mahdollisuudesta ostaa lounasruokaa, mutta osa myy aterioita sitä kysyttäessä.

Vielä pari vuotta sitten hävikkiruuan myynti ruokaloista oli uutinen, nyt se on arkipäivää. Samalla se on esimerkki ilmastonmuutoksen torjunnasta. Se lähtee yritysten palveluista, ei pelkästään yksityishenkilön palavasta halusta elää vihreämmin.

Kaikki ruokapaikat eivät myy älypuhelinten sovellusten kautta. Hävikkiruuan myynnin kate on niin pieni, ettei sitä voi sanoa edes liiketoiminnaksi. Yrityksen suurin hyöty saattaa olla hyvä mieli ja biojäteastian keventyminen.

Jos hävikkiruuan myyntisovellukselle pitää maksaa välityspalkkio, kääntyy hyvä hanke pian tappiolliseksi.

Hävikkiruokaa kannattaa siis kysyä suoraan ruokapaikan henkilöstöltä.

Hinta on keskimäärin puolet lounaan hinnasta eli ruoka on todella halpaa. Myös kaupunkilaiset ovat löytäneet uuden palvelun hienosti, sillä suosituimmissa paikoissa hävikkiruoka saattaa aiheuttaa jopa jonoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: