Tampereen Joulutori järjestettäneen koronasta huolimatta - Moro - Aamulehti

Legendaarinen Tampereen Joulutori järjestetään näillä näkymin koronasta huolimatta – Tällaiset ovat suunnitellut erikoisjärjestelyt

Perinteiset Aamulehden ja Marttayhdistykset isot myyjäiset on peruutettu tältä vuodelta.

Tampereen joulutori vuodelta 2016. Joulutorin uutuus oli silloin punainen pallo, josta on ollut suosittu selfie-kuvien tausta. Tämän vuoden Joulutoria valmistellaan jo. Tapahtuma on ulkona, joten sen voi ajatella melkoisella varmuudella toteutuvan koronaturvallisesti. ­

15.10.2020 8:11

Moro, Joulutori

Tampereen Joulutorin järjestäjät varautuvat nyt hyvissä ajoin siihen, että tapahtuma on koronaturvallinen. Valmisteluissa on täysi touhu päällä.

– On näitä mietitty. Mökkeihin tulee pleksit niin, että alas jää 45 sentin korkuinen vapaa tila. Kaupunki päätti kustantaa lasit. Jos tulee kovat pakkaset, niin tämä on myyjillekin mukava asia, koska mökki pysyy näin lämpimänä, sanoo Joulutorin tuottaja Rami Lehtinen Event Company oy:stä.

Jotta turvavälejä pystytään noudattamaan, väljennetään mökkien sijoittelua. Käytävien leveyttä lisätään metrillä.

Jos tulee ruuhka, pääsee vain ulos

Ruuhkatilanteissa voidaan sisääntuloportti sulkea köydellä ja tiedottaa tilanteesta. Tällöin järjestyksenvalvoja päästäisi rajoituksen ajan yleisöä ainoastaan ulos.

Rami Lehtisen mielestä kysymykseen, järjestetäänkö Joulutori tänä vuonna, voi vastata kysymyksellä, eikö tänä vuonna osteta joululahjoja.

– Varmasti Joulutori on koronaturvallisempi paikka kuin ahdas marketti tai kauppakeskus, koska torilla ollaan vapaan taivaan alla, toteaa Rami Lehtinen.

Hän teki juuri viime perjantaina turvallisuussuunnitelmaa sairaanhoitopiiriä varten. Muutenkin ollaan tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

– Glögiteltalle lasi-ikkunan eteen ja kahvilalle tulee ulkoterassit, koska varmaan moni haluaa käyttää niitä. Joskus tätä terassivaihtoehtoa on ennenkin kokeiltu ja se toimi hyvin. Ravintoloiden myyntipisteille laitetaan myös pleksit. Lisäksi saadaan uutuutena lasi-iglu ryhmille. Se desinfioidaan käyttökertojen välillä.

Käsityöläisille ja järjestyksenvalvojille varataan oma tauko- ja sosiaalitila, jotta lähikontakteja voidaan minimoida.

Aamulehden pidetyt joulumyyjäiset on siirretty ensi vuoteen, koska tällainen väentungos ei nyt ole toivottavaa. Päätös tapahtuman siirtämisestä ensi vuoteen tehtiin yhdessä Tampere-talon kanssa.­

Martat peruu myyjäisensä

Tampereen Marttayhdistyksen hallitus päätti maanantaina kokouksessaan, että koronatilanteen vuoksi perinteisiä joulumyyjäisiä ja naistenmessujen ei tänä vuonna järjestetä.

– Kovasti tästä on keskusteltu ja vielä viime viikolla tahtotila oli järjestämisen puolella. Tilanne on valitettava. Meille tämä olisi ollut tärkeä varainhankintatilaisuus, etenkin kun kevätmyyjäisiä ei voitu järjestää, kertoo puheenjohtaja Päivi Ruohoniemi.

Aamulehti ei järjestä myyjäisiä

Aamulehden perinteiset joulumyyjäiset Tampere-talon Sorsapuistosalissa on peruttu, koska järjestäjät eivät voi turvata myyjille eikä kävijöille riskitöntä osallistumista koronatilanteen vuoksi. Aamulehden joulumyyjäisten kohtaloa on kovasti kyselty.

Joulumyyjäiset on siirretty joulukuulle 2021.

Tampereen Joulutori

Tampereen Joulutori 4.–22.12.2020. Joulutori on avoinna joka päivä kello 11–19, Glögiravintola kello 11–20 ja Munkkikahvila kello 10–19.

Joulutori avautuu tänä vuonna vaiheittain. Joulutunnelmaan pääsee jo lauantaina 28.marraskuuta. Glögiravintolan ja Munkkikahvilan lisäksi osa elintarvikkeita ja käsitöitä myyvistä mökeistä ovat siitä lähtien avoinna aina 22.12 saakka. Kaikki mökit ovat avoinna perjantaista 4.12. lähtien.

Vuodesta 2008 järjestetty Joulutori on perinteinen tapahtuma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?