Vahanta sänkipeltoajot peltokerroin ylöjärvi - Moro - Aamulehti

Näyttelijä Vesa Kietäväinen hyppää jälleen mopon sarviin – Vuoden hulvattomin moottoritapahtuma järjestetään sänkipellolla Vahannassa

Koronan vuoksi katsomo on väljä ja myyntipisteet on hajautettu ruuhkien välttämiseksi.

Myös tangokuningatar Maria Tyyster on osallistunut Vahannan Peltokertoimen julkkissarjaan.

17.9.2020 10:00 | Päivitetty 18.9.2020 14:22

Moro, Vahanta

Vuoden hauskin moottoriurheilutapahtuma järjestetään jälleen ensi sunnuntaina 20.9.2020 Ylöjärven Vahannassa, jossa ajetaan tämänvuotinen Peltokerroin.

Ajokkeina ovat vanhat klassikkomopot ja kilparatana on sänkipelto, josta vilja on jo korjattu jyvälaareihin.

Tällä kertaa pellolla nähdään kuusi eri mopoluokkaa: Naiset, vakiot, viritetyt mopot, julkkikset, junnut ja minimönkkärit.

Hauska ja vauhdikas tapahtuma alkaa kello 12. Kannattaa mennä hyvissä ajoin, sillä parkkipaikan löytäminen on oma ongelmansa. Reenit alkavat kello 11 ja kisasarjat pärähtävät käyntiin kello 13.

Keitä saapuu lähtöviivalle?

Yksi Peltokertoimen yleisömagneetti on julkkislähtö. Tämän vuoden tapahtumaan on tulossa ainakin näyttelijä Vesa Kietäväinen. Musiikkimiehiä edustavat ainakin A. Aallon rytmiorkesterin jäsenet.

Näyttelijä Vesa Kietäväinen on jälleen lupautunut mopon satulaan.

– Kaikkiaan kuskeja tulee 30– 40. Julkkissarjan osallistujalista elää starttiin saakka, arvelee puuhamies Jukka Peltonen Vahannasta.

Pelto löytyy kun navigaattoriin naputtaa osoitteeksi Kuruntie 653. "Moottoristadion" on siis vanhan Kuruntien varrella.

Radalla sattuu ja tapahtuu koko ajan. Toivotaan nyt hyvää säätä, sillä se edesauttaa viihtymään sänkipellon laidalla. Peltonen odottaa eniten junnujen eli noin kuusivuotiaiden lähtöä.

– Siitä on viime vuosina tullut todellinen väriläiskä kun isät ovat innolla kannustamassa lapsiaan ruutulipulle.

Tapahtumalla tuetaan Vahannan nuorisoseuran toimintaa. Kisan päätteeksi huutokaupataan Derbi-kisamopo. Peltonen toivookin huutajiksi oikeita asiantuntijoita, sillä Derbi on kallis laatupeli.

Koronan ehdoilla

Ajopeleinä ovat ensisijaisesti perinteiset pappamopot ja vähän enemmän viritetyt mopot. Osallistujia on jo ilmoittautunut ympäri Suomea. Kaukaisin kuski on tulossa tiettävästi Haminasta.

Julkkislähdössä on ollut perinteisesti muun muassa kaupunginjohtajia, rockmuusikoita, näyttelijöitä, kauneuskuningattaria, mäkihyppääjiä ja politiikan vaikuttajia.

– Tällä kertaa mennään koronan ehdoilla. Katsomo on rakennettu väljäksi ja kahvina ja makkaran myynti on hajautettu niin, ettei ruuhkia pääse syntymään, Peltonen lupaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: