Pikku-Rusko on kunnostettu Tampella Vapriikki kokoelmakeskus - Moro - Aamulehti

Tamperelaisten ihailtavaksi tuotiin lähes viisi vuotta piilossa ollut kaunotar – Jari Ruohola viimeisteli 120-vuotiaasta höyryveturista häikäisevän ilmestyksen, joka on nyt saanut upean vitriinin suojakseen

Jo viime vuonna otettiin kunnostuksessa loppukirivaihde päälle, sillä päämääränä oli, että Pikku-Ruskon kunnostus valmistuu sen 120-vuotisjuhlavuonna eli nyt. Veturi on erittäin merkittävä osa tamperelaista teollisuushistoriaa. Nyt Pikku-Rusko on ”kotonaan” tyylikkäässä vitriinissä Vapriikin museokeskuksen pihamaalla.

Kunnostetun Pikku-Ruskon suojana on nyt tyylikäs vitriini. Pressut saatiin pois noin viikko sitten. Ja mikä kaunotar sieltä paljastuikaan. Vitriini myös valaistaan, joten tässä on oiva kohde iltakävelyille.­

28.8.2020 8:08 | Päivitetty 9.10.2020 10:08

Moro, Vapriikki

Höyryveturi Pikku-Rusko lähti kunnostettavaksi museokeskus Vapriikin piha-alueelta Tampereelta 3. joulukuuta vuonna 2015. Nyt se häikäisevän komea. Paluu tapahtui syyskuun alkupuolella.

Tällä välin on rakennettu vitriiniä. Jo alunperinkin se oli suunnitteilla, sillä ei missään nimessä haluttu vaarantaa mittavan ja kalliin veturin kunnostustyön lopputulosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?