"Näsijärvi vapautuu jäistä huomenna keskiviikkona" –  Tohlopin retkiluisteluradalla on loistava ulkoilukeli - Moro - Aamulehti

"Näsijärvi vapautuu jäistä huomenna keskiviikkona" –  Tohlopin retkiluisteluradalla on loistava ulkoilukeli

Vaikka Näsijärvi lainehtii, kairausten mukaan Tohlopilla on 16–17 senttiä jäätä.

Tämä kuva on otettu Tohlopilla tiistaina 18.2.2020 noin kello 9.30. Olosuhteet ovat aivan upeat.

18.2.2020 10:18 | Päivitetty 18.2.2020 12:37

Moro, Tohloppi

Todennäköisesti Näsijärven jäät lähtevät tänä vuonna ensimmäisen kerran huomenna keskiviikkona 19.2.

Satamamestari Matti Joki kävi tiistaina puolen päivän aikaan katsomassa tilannetta Näsinneulasta.

– Sekä Näsiselällä että Koljonselällä on iso jäälautta, jonka päällä on vettä. Huomenna keskiviikkona jäät todennäköisesti lähtevät molemmilta seliltä.

Joen mukaan saattaa käydä niin, että tänä vuonna Näsijärvi jäätyy kahdesti. Ensi viikoksi on luvattu pakkasia, jotka saattavat tuoda jään takaksin.

– Ei se olisi ensimmäinen kerta, on Nässy jäätynyt aikaisemminkin kahdesti.

Myös Pyhäjärvi on nyt jäätön.

Tohlopilla lentokelit

Tohlopin retkiluisteluradalla jää on sen sijaan loistavassa luistelukunnossa samaan aikaan kun Näsiselän jäät ovat hajonneet ja sulaneet vesisateen ja kovan juoksutuksen vuoksi.

– Maanantai-iltana jäätä oli kairausten perusteella 16–17 senttiä. Viikonlopun sateiden aikana se suli 2– 3 senttiä, selventää radan auraaja Tuukka Tuominen.

Sunnuntaina radan ympärille kairattiin paljon reikiä. Tavoitteena oli saada radalla makaava vesi pois. Operaatio onnistuikin hyvin ja maanantaina pinta oli kuiva, liukas ja kova. Tiistain vastaisena yönä pieni pakkanen jäädytti lopun kosteuden.

– Päivisin muutama lämpöastetta ei haittaa mitään, sillä jää kyllä kestää sen. Loppuviikoksihan on tulossa kylmempää, Tuominen toivoo.

Tohlopin aurattua retkiluistelurataa ei järvellä juuri havaitse, sillä aurauspenkat ovat sulaneet. Siitä huolimatta jää on hyvässä kunnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: