Roskasakki kerää tumppeja ja näyttää esimerkkiä ympäristöstä huolehtimisesta Tampereella - Moro - Aamulehti

Erkkilät kävivät taas siivoamassa roskaista Tamperetta – kaduilta ja puistoista on nyt poimittu 800 000 tupakantumppia ja 2 182 muovikassillista törkyä

Roskasakki sanoo, että sotkun vähentämisessä esimerkki on kaikkein paras keino. Tumpeissa on mikromuovia.

Kaija ja Ilkka Erkkilä muistuttavat, että meistä jokainen voi osallistua ympäristöstä huolehtimiseen laittamalla roskat asianmukaisiin paikkoihin.

9.5.2019 8:00 | Päivitetty 9.5.2019 8:45

Moro, Frenckellin aukio

Roskasakkina tunnetut Kaija ja Ilkka Erkkilä tulivat tiistaina nykyisestä kotikaupungistaan Hyvinkäältä Tampereelle poimimaan 800 000. tupakantumpin siivousurakassaan. Tumppi tarttui pihteihin nurmikolta Hatanpäältä.

Tumppi numero 800 000 poimittiin Hatanpäältä nurmikolta. 1,5 tunnissa sen seuraksi kerättiin tuhat muuta.

– Kävelimme sieltä keskustaan ja 1,5 tunnissa kertyi yli tuhat tumppia ja kaksi muovikassillista roskaa.

Omalle esimerkillään Erkkilät ovat pyrkineet vähentämään roskaamista jo monta vuotta. Siivoaminen alkoi Tampereella, sittemmin Roskasakki on toiminut ulkomaita myöten. Tumppien lisäksi kaduilta, puistoista ja tien varsilta on kerätty pois 2 182 muovikassillista roskaa.

– Tumpeissa on ympäristömyrkkyjä ja mikromuoveja. Jokaisen voi aloittaa siitä, että laittaa omat roskat sinne minne kuuluu. Roskakoreja kyllä löytyy.

Erkkilät korostavat jokaisen omaa vastuuta omista roskistaan. He ovat myös vierailleet monilla kouluilla, yhdistyksissä ja seuroissa kertomassa urakastaan ja roskaamisen vähentämisestä. Kutsuja tulee jatkuvasti.

– Esimerkki on paras tapa edistää asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut