Kässämessut netissä 27.3.-29.3. - Moro - Aamulehti

Kässämessut netissä on kuin mitkä tahansa käsityömessut, mutta se tapahtuu virtuaalisesti verkossa – Koronatilanne vaati uusia ratkaisuja

Virtuaaliset käsityömessut on täysin uudenlainen tapahtuma. Messujen takana on käsityöyrittäjiä ympäri Suomea yhteensä yli 500. Tapahtuma on kasattu todella pikaisella aikataululla ja täysin talkootyönä.

27.3.2020 9:31

Moro

Kun messut peruttiin, käsityöyrittäjät järjestävätkin messut virtuaalisesti netissä. Uusi tilanne vaatii luovia ratkaisuja.

– Virtuaaliset käsityömessut on täysin uudenlainen tapahtuma. Messujen takana on käsityöyrittäjiä ympäri Suomea yhteensä yli 500. Tapahtuma on kasattu todella pikaisella aikataululla ja täysin talkootyönä, kertoo Suvi Penttilä.

Suvi Penttilä pitää Pukimo Pop Up -myyntiä. Hän on silloin tällöin ollut esimerkiksi Tampereen Finlaysonilla myymässä suomalaisia vaatteita ja ynnä muuta,

Virtuaalisilla käsityömessuilla on mukana 53 pirkanmaalaista yritystä. Esimerkiksi Kässäpuoti, Ommelkupla, Mansen Tikki, Wivi Design ja Tiuha.

Kevään tapahtumien peruuntuminen sai joukon innovatiivisia käsityöyrittäjiä toteuttamaan uudenlaisen käsityötapahtuman netissä. Syntyi verkkosivusto ja Facebook-ryhmä, jossa käydään maaliskuun viimeisenä viikonloppuna virtuaaliset käsityömessut.

Tapahtuman verkkosivulle pääset tästä.

Käsityömessut-ryhmään pääset tästä.

Tapahtumamyynti tärkeää

Käsityöyrittäjien liikevaihdosta tulee suuri osa tapahtumamyynnistä, joillakin jopa kokonaan. Tapahtumien peruuntuessa yrittäjien huoli taloudesta on suuri. Käsityöyrittäjistä suurin osa on yksinyrittäjiä. Torstain 12.3. hallituksen linjauksen jälkeen, jolloin yli 500 hengen yleisötapahtumat päätettiin peruuttaa, alkoi käsityöyrittäjien kesken pikainen pohdinta, miten kevään tapahtumat saataisiin paikattua - syntyi ajatus virtuaalisista käsityömessuista. Muutama aktiivinen yrittäjä laittoi hihat heilumaan ja jo muutamassa tunnissa oli syntynyt uudenlainen tapahtuma.

– Yhteisöllisyys ja yhteen hiilen puhaltaminen ovat olleet käsinkosketeltavia, kun on yhdessä lähdetty tekemään tällaista tapahtumaa. Kaikilla on selkeä tahtotila saada virtuaalisesta tapahtumasta sellainen, että voimme tällaisessa poikkeustilanteessa tehdä asioille jotain, Anniina Isokangas PaaPii Designin toimitusjohtaja ja yksi tapahtuman alullepanijoista kertoo.

Virtuaaliset Kässämessut netissä järjestetään 27.-29.3.

Tapahtumaa varten on perustettu verkkosivu https://www.kässämessutnetissä.fi, joka toimii näytteilleasettajien infotauluna.

Tapahtumalla on Facebook-ryhmä, jossa näytteilleasettajat pääsevät esittelemään yrityksiään ja asiakkaat pääsevät tutustumaan yritysten tarjontaan.

Tapahtumaan on suunnitteilla myös livehaastatteluja, työnäytöksiä ja luentoja, jotta nettimessuillakin saadaan tavoitettua livemessujen tunnelma. Varsinainen kaupankäynti käydään yrityksien verkkokaupoissa ja Facebook-sivuilla. Facebook ja Instagram toimivat tapahtuman markkinointikanavina.

– Tapahtuma ei ole mikään ale-karnevaali, vaan jokainen yrittäjä tarvitsee nyt tällaisessa tilanteessa kaiken mahdollisen ostovoiman. Toivomme, että asiakkaat löytävät yritykset ja ostettavaa, Isokangas summaa.

Kässämessut netissä on kuin mitkä tahansa käsityömessut, mutta se tapahtuu virtuaalisesti verkossa. Kässämessuilta löytyy valmiita kotimaisia käsityötuotteita sekä käsityötarvikkeita. Messuille on jo nyt parissa päivässä ilmoittautunut mukaan yli 200 yritystä eri puolilta Suomea ja määrä kasvaa koko ajan.

Tapahtuman verkkosivulle pääset tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos