Tampere-seuran viltissä näkyy nyt myös Pispala - Moro - Aamulehti

Nyt voi kääriytyä Pispalaan – Tampere-seuran uusin viltti kuvaa ikonista maisemaa

Jos sinulla on uusi verkossa toimiva kauppa, kerro siitä meille Moroon sähköpostilla.

Peittoon on kuvattu Pispalan maisemaa ja ihmisiä.­

16.4.2020 10:30 | Päivitetty 16.4.2020 12:53

Moro, Raatihuone

Tampere-seuralla oli onnekseen valmiina verkkokauppa, joka on tässä poikkeustilanteessa siunattu asia. Uusin tuote on viltti, jota on postitettu sekä Tanskaan ostajan veljelle syntymäpäivälahjaksi että isovanhempien tervehdyksenä Pispalassa asuville lapsenlapsille, joita ei nyt voi nähdä.

Fleecepeiton idean keksi Tampere-seuran toiminnanjohtaja Heidi Martikainen. Keksintö kumpusi siitä, kun hän löysi Reijo Tallgrenin firman Kyllä onnistuu. Se oli lupaava yrityksen nimi. Heidi kävi työhuoneella, ja siellä oli tropiikkipeitto.

Alpin taulu mallina

– Meillä oli jo Hämeenkatu- ja Keskustori-viltit. Hoksaus tapahtui, kun katselin meidän seuran tilan seinällä Alpi Ikäheimosen naivistista taulua. Siinä oli kaikki haulitorni, omakotitalo, koira, Suomen lippu ja kivat värit. Kysyin Alpilta luvan käyttää kuvaa, ja hän se antoi. Keskustori ja Hämeenkatu ovat seuran kuva-arkistosta, kertoo Heidi Martikainen.

Tällä erää Tampere-seuran puoti Raatihuoneen kivijalassa on kiinni. Postikonttori sen sijaan toimii. Usein kysytään, onko mitään, mitä voisi lähettää ulkomaille. Pispala-viltissä toteutuu sekä Tampere- että Suomi-teema.

Hämeenkatu-peitto on valmistunut jo aikaisemmin.­

Tässä Pispala-viltistä on kaikki nostalgian ainekset.­

Viltit valmiina odottamassa

– Jos tähän ei olisi tullut tätä poikkeustilannetta, minä olisin mieluusti nähnyt, kuinka kaikilla Tampereen terasseilla kääriydytään kevään viileydessä Pispala-fleecevilttiin. Viltit olivat valmiina, mutta sitten jysähti tämä korona.

Epidemia puristaa ahtaalle yritysten lisäksi yhdistykset. Yritykset voivat saada valtion tukea, mutta yhdistykset eivät saa.

– Tampere-seuran verkkokauppa on ollut olemassa jotain viisi vuotta. Nyt sen merkitys nousee, kun ei voi tulla meidän puotiin Raatihuoneen kivijalkaan pyörimään ja katsomaan, mitä uutta on kenties tullut.

Jos sinulla on uusi verkossa toimiva kauppa, kerro siitä meille Moroon sähköpostilla moro@aamulehti.fi.

37 eurolla saa

Peitteitä voi tilata sivulta www.tampere-seura.fi tai sopimalla noudosta seuran asiakaspalvelun kanssa puhelinnumero 050 3595028.

Pispala-fleecepeiton kuvan on piirtänyt Alpi Ikäheimonen. Peiton koko on 130x155. Hinta on 37 euroa.

Hämeenkatu-peiton kuva on Tampere-seuran arkistokuva 1950-luvulta. Peiton koko on 130x155.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?