Pyörän kanssa kannattaa liikkua näitä väyliä pitkin – Hämeenkadulla pyöräilijä joutuu bussien ja työmaiden keskelle - Moro - Aamulehti

Pyörän kanssa kannattaa liikkua näitä väyliä pitkin – Hämeenkadulla pyöräilijä joutuu bussien ja työmaiden keskelle

Uusi keskustan pyöräkartta neuvoo suositellut ajelureitit.

6.6.2019 9:00

Moro, Siperia

Rakennustöiden takia Hämeenkadun jalkakäytävät ovat tänäkin kesänä vain kävelyä varten. Polkupyöräilijän paikka on ajoradalla, mikä ei ole kovin houkuttelevaa ratikkatöiden ja bussien puristuksessa.

Tampereen kaupunki on päivittänyt kartan keskustan suositelluista pyöräreiteistä kesälle 2019. Kartta tuodaan myös kaduille nähtäväksi 15 opastuspisteeseen eri puolille keskustaa.

– Viime kesään verrattuna uutta on esimerkiksi pohjois-eteläsuuntaisen pyöräreitin muuttuminen Keskustorilla. Aleksi Kiven kadulla Hämeenkadusta pohjoiseen reitti on palautettu kadun itäpuolelle, kertoo liikenneinsinööri Timo Seimelä.

Viime kesänä reitti meni kadun länsireunalla Kelan ja Sandbergin talon edustalta poistettujen autopaikkojen kohdalla.

– Uutta on myös, että esimerkiksi Suvantokadun pyörätie ja Tampereen valtatien ali kulkeva Ratinanraitti ovat nyt valmiita.

Kartasta neuvoa

Kaupungin tavoitteena on, että perjantaina viimeistään uudet pyöräkartat on asennettu opastuspisteisiin keskustassa. Pisteitä on muun muassa Kuninkaankadun ja Puutarhakadun kulmauksessa, Keskustorilla, rautatieaseman edessä, Koskipuistossa, Laukontorilla ja Rongankadulla.

Kartat viedään myös sähköiseen karttapalveluun kartat.tampere.fi -sivustolle.

Paljon kaduilla

Suositellut pyöräilyreitit kulkevat pääasiassa keskustan pyöräilyn pääreiteillä. Ne on keskustan pyöräkartassa merkitty sinisellä. Lisäksi ajetaan kaduilla.

– Useimmilla keskustan kaduilla pyöräillään ajoradalla esimerkiksi Kyttälässä. Samoin Hämeenkadulla sekä Aleksis Kiven kadulla Hallituskadun ja Laukontorin välillä, Seimelä toteaa.

Sama tilanne on myös esimerkiksi Satakunnankadulla ja Hallituskadulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: