Moron pääkirjoitus: Supersuosittu Keskustorin peräkonttikirppis siirtyy syksyyn - Moro - Aamulehti

Moron pääkirjoitus: Supersuosittu Keskustorin peräkonttikirppis siirtyy syksyyn

Moron peräkonttikirppiksellä on vaikea pitää turvavälejä. Moron toimitus toivoo, että voimme tavata jälleen syyskuussa torilla.

22.4.2020 16:00

Tähän aikaan kevättä pitäisi Moron perinteisen peräkonttikirppiksen järjestelyt olla jo pitkällä. Päiväksi oli suunniteltu sunnuntai 17. toukokuuta eli äitienpäivän jälkeinen sunnuntai.

Kuten kaikki toukokuun suurtapahtumat, myös Keskustorin jättikirppis on peruutettu. Sitä ei siirretä alkukesään, vaan kevään tapahtuma jätetään suosiolla väliin ja toivotaan, että kirppis voidaan järjestää seuraavan kerran ensi syyskuussa.

Tapahtuman peruminen on ikävää, mutta välttämätöntä. Tapahtuma saattaa yhden päivän aikana tuoda torille jopa 15 000 tamperelaista ja kirppisturistia muualta maasta, joten siellä saattaisi myös virus levitä tehokkaasti.

Moro-lehden yhteistyötahot, muun muassa Ekokumppanit oli suunnitellut toukokuuksi mukavaa ohjelmaa.

Keskustorin kivilavalla piti järjestää myös pyörähuutokauppa, jonka tähtenä oli täysin entistetyn, noin sata vuotta sitten Tammelan kaupunginosassa rakennetun Jaguar-merkkisen polkupyörän huutokauppa. Kaikki ohjelma siirretään nyt sellaisenaan syyskuuksi.

Ikävää on myös se, että tapahtumasta kertyneet varat eli yli 10 000 euroa jää nyt Tampereen ev. lut. seurakuntien Ruokapankilta saamatta. Ja juuri nyt kun jokaiselle eurolle olisi vähävaraisissa lapsiperheissä tarvetta.

Toivottavasti virus talttuu ja voimme syksyllä tavata Keskustorilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut