Emil Bobyrev kuvasi iloisia ihmisiä Moro peräkonttikirppiksellä sunnuntaina 15. syyskuuta 2019. - Moro - Aamulehti

Moron peräkonttikirppisväki pääsi lämmittelemään Vanhaan kirkkoon – Luova idea siirsi kahvilan sisätiloihin

Päällimmäinen puheenaihe oli sunnuntaina sää, mutta se ei lannistanut tunnelmaa ja väki oli hyväntuulista – Kauppakin kävi, kun liikkeellä olivat niin sanotut tosiostajat.

Hyvät ideat syntyvät monesti olosuhteiden pakosta. Tähän asti Moron peräkonttikirppiksellä on kahviteltu Tapulikahviossa, mutta sunnuntaina kahvipaikka oli Vanha kirkko. Moni käytti tilaisuutta hyväkseen.

15.9.2019 14:48

Moro

Luovuudella on poikkeustilanteissa hyvää käyttöä. Tampereen ev.lut seurakuntien väki siirsi poikkeuksellisesti sunnuntaina Moron peräkonttikirppiksen kahvilan sisätiloihin Vanhaan kirkkoon.

Se oli tervetullut ratkaisu, jonka ansiosta ihmiset pääsivät sisälle lämmittelemään ja kahvittelemaan.

Heidi Piittinen ja Sari Niinimäki olivat hankkineet lasia ja retrotavaraa. Juuri näitä he hakivat. Kaksikko oli lämmittelemässä ja kahvittelemassa poikkeuksellisesti avatussa Vanhassa kirkossa.

Vallitseva ilmanala oli mitä oli, mutta tunnelma Moron peräkonttikirppiksellä oli hyvä. Moni myyjä kertoi, että kauppa kävi hyvin. Parhaimmat esineet vaihtoivat omistajaa heti alkupäivästä.

Luovuuttaan oli käyttänyt myös moni myyjä. Erilaisia katos- ja pressuviritelmiä oli vaikka minkälaisia.

Tällä kertaa Moron peräkonttikirppis oli nykymuodossaan järjestetyistä jo 22. kerta.

Peräkonttikirppis järjestetään yhdessä Tampereen ev. lut. seurakuntien diakonian ja yhteiskuntavastuun kanssa. Myyntipaikoista sekä kahvilasta ja makkaranmyynnistä saadut tulot käytetään tamperelaisten vähävaraisten ruoka-apuun.

Kari Kaski, Kirsti Martiskainen ja Anja Ulonen olivat makkarapisteen pirteä kolmikko. Tästäkin myyntitulot menevät tamperelaisten ruoka-apuun.

Koska Mikko Kurunsaari oli joutunut koko aamun olemaan ihmispylväs pressun pitelijänä, auttavainen Marjut Lehtonen jelppasi sijaisena häntä. Marjut oli ostanut vaikka mitä, muun muassa kelkan ja lapsenlapselle vaatteita.

Anne ja Juuso Honko tulivat Vilppulasta asti myymään lastenvaatteita, kokoja oli vauvasta leikki-ikäiseen. Takakontti oli heillä hienossa järjestyksessä. He olivat toista kertaa tapahtumassa.

Sirpa ja Lauri Mäkelä myivät kellarista löytyneitä c-kasetteja. – Aikuiset pojat saivat valita päältä mielimusiikkinsa ja loput alkuperäisäänitteet toimme tänne. Eurolla olemme näitä myyneet. Eihän monilla ole enää laitteita näitä kuunnella, meillä sattuu vielä yksi olemaan.

Pirjo Hyvärinen on voittanut Moro-lakin Moron Tunnekko kaupunkis -kuvakisassa, joten ilman muuta se piti pukea peräkonttikirppikselle. Hänellä oli myynnissä muun muassa astioita, laukkuja ja vaatteita.

Marianne Majavesi toi kaapistaan huikeat korkokengät myyntiin. Jani Kajosvaara oli mukana yllyttämässä. –Jos ei kotona pysy näillä pystyssä, niin ei pysy juhlissakaan. Kymppiä näistä pyydän, mutta saatan myydä halvemmallakin. Kengät ovat seisoneet kaksi vuotta hyllyssä, enkä ole käyttänyt niitä kertaakaan, sanoi Marianne Majavesi.

Marianne Mäkinen tuli Pirkkalasta ostoksille, vaikka hänen miehensä piti retkeä sään vuoksi hulluutena. – Nyt löysin kivan kirjan. Olen ostanut lastenvaatteita ja leluja. Juuri sitä, mitä tulin hakemaan.

Laura Laukkanen ja Mikael Virtanen myivät vanhoja astioita ja auton takalasissa oli myynti-ilmoitukset niistä tavaroita, jotka eivät mukaan mahtuneet. Ajatuksissa oli myös, että autonkin saa ostaa, mutta siitä ei sitten kuitenkaan laitettu myynti-ilmoitusta takalasiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut