Sandbergin talon julkisivuremontti valmistuu Tampereella - Moro - Aamulehti

Keskustorin helmi paljasti uudet kasvonsa – Ensimmäiset kuvat Sandbergin talosta vain Morossa

Telineiden purku alkoi. Tampereen arvotalo palautetaan julkisivuremontissa alkuperäisen tyylin loistoonsa. Vuosikymmenet julkisivusta puuttuneet yksityiskohdat palautetaan.

Telineiden takaa alkaa paljastua upeasti remontoitu Sandbergin talo Keskustorilla. Tältä näytti kello 14 jälkeen.

26.11.2019 12:25 | Päivitetty 26.11.2019 15:10

Moro, Keskustori

Sandbergin talon rakennustelineiden ja pressujen purkaminen alkoi tiistaina aamupäivällä. Moro kävi ensimmäisenä kuvaamassa keskustan uusinta helmeä.

Ensimmäisten maistiaisten perusteella Sandbergin talosta tulee odotetun upea lisä Keskustorin maisemaan.

Julkisivu on täynnä upeita yksityiskohtia.

Julkisivut Aleksis Kiven kadun puolella on kunnostettu, samoin Kauppakadun puolella kulmarakennuksen osalta. Ensi keväänä kunnostetaan viimeinen Kauppakadun puolella oleva osa rakennuksesta.

Moro kävi jo elokuussa tutustumassa työmaahan taloa peittävien pressujen takana. Oppaina olivat taloa kunnostavan AS Lindrem -yhtiön työpäällikkö Heino Lillipuu ja työjohtaja Arvet Ristimägi.

He kertoivat, että Sandbergin talon julkisivua kunnostamassa ovat yhtiön luottorappaajat, Oleg Matuševitš ja Valentina Piževskaja, jotka ovat olleet yhtiössä sen alusta alkaen, nyt jo 25 vuotta, Lillipuu sanoo.

Korjattu julkisivu paljastuu pikku hiljaa. Tältä näytti tiistaina kello 15 aikaan.

Sandbergin talon tellinkien purkaminen aloitettiin tiistaina Aleksis Kiven kadun puolella.

Ensivaikutelma on, että remontti on onnistunut upeasti.

Sandbergin talo on rakennettu vuosina 1880–1896 ja tunnetaan myös Kekäleen talona. Nykyään talon omistaa kiinteistösijoittaja Pentti Välkki, joka osti sen Kekäle oy:ltä viime vuonna. Välkki on kertonut, että remontin jälkeen liiketiloja on vain katutasossa. Ylemmät kerrokset vuokrataan esimerkiksi toimistoiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos