Sandbergin talon remontti valmistuu Tampereella - Moro - Aamulehti

Takorautakaiteet viimeistelevät keskustan helmeä – Upea Sandbergin talo remontoidaan Tampereella

Julkisivuremontti etenee aikataulussaan ja vanha rakennus paljastuu pikku hiljaa uuteen kukoistukseen korjattuna. Työt jatkuvat vielä katutasossa pressujen takana.

Maanantaina otetussa valokuvassa näkyy hyvin Sandbergin talon parvekekaiteiden koristeellisuus.

3.12.2019 11:27 | Päivitetty 16.12.2019 15:00

Moro, Keskustori

Tamperelaisille tuli yksi joululahja jo ennen aattoa, kun Tampereen Keskustorin reunalla sijaitsevan Sandbergin talon julkisivuremontti on edennyt vauhdilla. Nyt paikoillaan ovat myös upeat takorautaiset kaiteet parvekkeilla, jotka palautettiin paikoilleen vuosikymmenten tauon jälkeen.

Aleksis Kiven kadun puolella parvekkeet näyttävät tältä.

Rautakaiteet viimeistelevät ulkonäköä.

Moro on viikko viikolta seurannut julkisivun vapautumista peitteistä.

Takorautakaiteet ovat seppämestari Jorma Dahlströmin tekemät alkuperäisen kaltaiset parvekekaiteet, jotka ovat koristeelliset ja noin 30 senttiä alkuperäisiä korkeammat turvamääräysten takia. Lue linkitetystä Aamulehden jutusta tarkemmin kaiteiden valmistuksesta.

Sandbergin talo muuttuu remontissa kovasti, sillä yli neljä metriä leveät kulmaparvekkeet palaavat Keskustorin reunalle. Aleksis Kiven kadun puoleiset parvekkeet ovat kahdeksan metriä leveitä. Lisäksi katutasossa liiketilojen ikkunajakoa muutetaan alkuperäisemmäksi.

Joulukuun alussa työmaalla oli saatu lisää kulmataloa esiin telineiden alta.

On jo nähtävissä, kuinka upea kokonaisuus Tampereen Keskustorin reunalla sijaitsevasta Sandbergin talosta tulee julkisivuremontin valmistuttua. Nyt purettiin telineitä jo kulmatalon ympäriltä. Joulukuun alussa kulma vapautui telineistään.

Kulmatalon värisävy on vaalea.

Marraskuun lopussa Moro kertoi, että Aleksis Kiven kadun puoleinen rakennuksen osa riisutaan pressuista ja niiden takaa paljastui todella kauniiksi remontoitu julkisivu.

Aleksis Kiven kadun puolella osa rakennuksesta on tummempaa sävyä kuin kulmatalo.

Sandbergin talon kulmatakossa on perinteisesti ollut rakennuksen pääsisäänkäynti. Kauppakadun puolella oleva kolmas rakennuksen osa remontoidaan keväällä.

Sandbergin talosta tulee kaunis kokonaisuus, jossa eri aikaan valmistuneet osat rakennuksesta erottuvat myös ulkonäöltään.

Sandbergin talo on rakennettu vuosina 1880–1896 ja tunnetaan myös Kekäleen talona. Nykyään talon omistaa kiinteistösijoittaja Pentti Välkki, joka osti sen Kekäle oy:ltä viime vuonna. Välkki on kertonut, että remontin jälkeen liiketiloja on vain katutasossa. Ylemmät kerrokset vuokrataan esimerkiksi toimistoiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos