Kuka rikkoi keräyssäiliöistä haettuja lasipurkkeja Amurissa - Moro - Aamulehti

Kuka rikkoi keräyssäiliöistä haettuja lasipurkkeja Amurissa – kerro tuntomerkit Morolle

Tässä Satakunnankadun ja Sotkankadun risteyksessä on nyt niin paljon lasinsiruja, että Nikke-koiran tassut ovat vaarassa, murehtii Tuija Heikkilä.

8.3.2019 15:00

Amurissa on kerrostalojen lasinkeräyspisteistä haettu lasipurkkeja ja lyöty säpäleiksi rakennusten kivijalkoihin. Sirpaleita on nyt vähän joka paikassa.

–Lasiesineiden rikkoja liikkui kaupunginosassa viikonloppuna 9.–10. helmikuuta. Hän haki lasinkeräyspisteistä erilaisia pestyjä purkkeja ja löi niitä sitten rikki rakennusten kivijalkoihin ja sadevesikaivojen kansiin, selvittää Amurissa asuna Tuija Heikkilä.

Tapasimme Satakunnankadun ja Sotkankadun risteyksessä, jossa koulun kivijalkaan on lyöty ainakin yksi purkki rikki.

–Tuo on niin pientä sirpaletta, että siivoamisen tarvittaisiin harjaa ja muita työkaluja. Koirien omistajat ovat noukkineet isompia pois ja vieneet niitä roskikseen.

Heikkilän mukaan on täysin selvää, että ilmiössä on kyse tahallisesta sotkemisesta. Rikotut purkit on ollut pestyjä ja etikettien mukaan ne ovat sisältäneet muun muassa majoneesia. Kukaan ei sellaisia purkkeja kantele mukanaan ja horjahda vahingossa kiviseinään.

Tassut vaarassa

– Sirpaleita on ollut taidemuseon ympäristössä, päiväkodin läheisyydessä ja kevyen liikenteen väylillä, vähän joka paikassa, Tuija Heikkilä selvittää.

Hän liikkuu kaupunginosassa melkein 10 vuotta vanhan Nikke-koiran kanssa. Se on rodultaan shetlannin lammaskoira.

–Lumen sulamisen myötä sirpaleet leviävät muun muassa kevyen liikenteen väylälle ja sitten vaarassa ovat myös polkupyörien renkaat.

–Vielä viisi vuotta sitten kaupungin palkkalistoilla oli mies, joka keräsi roskia. Nyt hän ei enää ole töissä ja kaikki paikat ovat roskaisia.

Heikkilä pitää lasiesineiden rikkomista samanlaisena tekona kuin myrkytettyjen nakkien tai lihanpalojen levittämistä.

–Se on sairasta. Ilmeisesti lasinkeräyspisteetkin pitäisi panna lukkojen taakse.

Lähetä Morolle tuntomerkit, jos olet nähnyt lasipurkkien rikkojan. Sähköposti on moro@aamulehti.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos