Seurakuntien talossa alkoi yhteisöruokailu. Tilaisuuksia on joka maanantai. Faktassa on listattu muut seurakuntien ruoka-apupalvelut. - Moro - Aamulehti

Seurakuntien talon toisessa kerroksessa saa aina maanantaisin hyvän lounaan neljällä eurolla

Nekalan Kirjatoukat-päiväkotiryhmä tuli kaupunkiin retkelle. Lapsille ruoka maittoi hyvin ja kaikki sujui hienosti.

24.1.2019 9:30

Seurakuntien talon kakkoskerroksen ruokailutila Näsilinnankatu 26:ssa täyttyy pikaisesti pakkasmaanantaina kello 11. Kaikki ruokailijat kuitenkin mahtuvat.

Yhteisiä ruokailuhetkiä jatketaan kevät toukokuun loppuun asti. Myös syksylle on luvassa jatkoa. Yhteisöruokailu on maanantaisin kello 11–13.

–Tämä on hyvä idea ja mainiota palvelua seurakunnilta. Eihän neljällä eurolla saa mitään kaupasta, sanoo Sirkku Heinäluoto, jolla on yllään sisarensa kutoma punainen villapaita.

Minttu Purra toi Nekalan Kirjatoukat-päiväkotiryhmän syömään. Lapsille häränlihakiusaus maistui, sillä lautaset olivat ihan tyhjiä.

–Minä kerroin etukäteen, että meidän porukka on tulossa. Yleensä käymme metsäretkellä, mutta vaihtelun vuoksi teimme kaupunkimatkan. Meinasimme mennä jääpuistoon, mutta se ei ollut vielä auki ja toisin kuin luulin, se ei ole vapaan taivaan alla ja ilmainen. Jos täällä olisi ollut kovin täyttä, me olisimme voineet väistyä ja mennä vaikka Kauppahalliin syömään, kertoo Minttu.

Lapsille "ulkona syöminen" on myös hyvien ruokailutapojen harjoittelua.

Söin itsekin neljän euron lounaan. Ruoka oli hyvää.

Näkövammainen Sirkku Heinäluoto on ilahtunut seurakuntien ruokailupalvelusta. Hintakin, neljä euroa, on sopuisa.

Seurakuntien talolla Näsilinnankadulla järjestetään tänä keväänä aina maanantaisi yhteisöruokailuja, josta saa lounasta edulliseen hintaan. Kuvassa diakonityöntekijöitä: Eino Matsi (vas.), Helena Vettenranta, Anna-Leena Mansukoski ja Mari Huuskonen. Tarkoitus on jatkaa Näsillä yhteisöruokailuja myös syksyllä.

Vähävaraiset etusijalla

Tietoa yhteisestä ruokailusta oli kerrottu seurakunnan senioriryhmissä ja diakonian vastaanotoilla.

–Periaatteessa tänne voi tulla maanantaisin syömään kuka vain, mutta etusija on vähävaraisilla ja pienituloisilla, sanoo Anna-Leena Mansukoski, joka on johtava diakoniatyöntekijä.

Ruoka kuljetuksineen kustannetaan Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön varoilla. Lämmin ruoka tilataan Aito-toimintakeskuksesta. Emäntä on työkokeilija. Jälkiruoka on Ruokapankin kautta saatua hävikkiruokaa. Tällä kertaa se on mangokiisseliä.

–Näsin ruokailu on kokonaan uusi ja konseptiltaan vahvasti yhteisöruokailu, kertoo Pyynikin lähikirkkoalueen diakoniatyöntekijä Mari Huuskonen.

–Tarkoituksena on mahdollistaa kaikille avoin yhteisöruokailu, jossa saman pöydän ääreen voi kokoontua yhdessä, ikään tai elämäntilanteeseen katsomatta.

Ruokailun järjestävät Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö sekä seurakuntayhtymän diakonian ja yhteiskuntavastuun yksikkö.

Pääruaaksi oli ensimmäisellä kerralla häränlihakiusausta ja salaattia. Annos oli maukas.

Jälkiruuaksi oli tämän viikon maanantaina, kun yhteisöruokailu Seurakuntien talon toisessa kerroksessa käynnistyi, mangokiisseliä.

Ympäri kaupunkia on seurakuntien ruokapalveluja

Kantapöytä: Hervannan kirkolla diakoniatyön ruokapalvelu ja kohtaamispaikka Kantapöytä tiistai–torstai kello 11–13. Aterian hinta tiistai–keskiviikko neljä euroa/annos, torstaisin kaksi euroa/annos.

Diakoniaruokailu: Kalevan kirkon ala-aulassa (työttömät ja vähävaraiset) lounas ja kahvi kaksi euroa torstaisin kello 11–12.30.

Puhtitupa: Kaukajärven seurakuntatalolla joka torstai kello 10–12.30, lounas kaksi euroa.

Tesoman kirkon ruokailu maanantaisin ja torstaisin, kello 12–13, työttömät ja pieneläkeläiset, kaksi euroa. Muut, neljä euroa.

Ruokatunti: Linnainmaan seurakuntakeskuksella keskiviikkoisin kello 11.30–12.15 / hinta kaksi euroa.

Yhteisöruokailu: Näsillä (Seurakuntien talo, Näsilinnankatu 26) kaikille avoin ruokailu maanantaisin kello 11–13, hinta neljä euroa (sisältää jälkiruoan).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: