Tammerkosken väliaikaisen sillan pintamateriaali on talvella liukas - Moro - Aamulehti

Tammerkosken ylittävä väliaikainen kävelysilta on nyt petollisen liukas – normaali käveleminen mahdotonta

Harmaa pinnoite Tammerkosken ylittävällä väliaikaisella sillalla on niin liukasta, että kaikki kävelevät varovasti reunoille pakkautuneen lumen päällä.

17.1.2019 16:00 | Päivitetty 18.1.2019 14:25

Kaupunki yrittää korjata tilannetta, mutta auta armias, jos Tammerkosken väliaikaisella sillalla on irtolunta tai vähänkin sohjoa. Silloin silta on liukkaampi kuin märkä jää ja liikkujat ovat helisemässä, etteivät liukastu.

Moroon tulleen lukijavinkin mukaan silta on vaarallisen liukas. Moron reportterin kokeilukäynnillä vinkki osoittautui täydeksi todeksi.

Sillalla oli mahdotonta kävellä normaalisti ja varovaisestikin edeten jalat lipsuivat joka suuntaan, vaikka kengissä oli karkeakuvioiset pohjat.

Paikoin sillan pinta on kupruilla, mikä lisää liukastumisvaaraa entisestään. Kaikki koskenylittäjät kävelivätkin jäykästi aivan sillan kaiteiden vieressä, missä oli pakkautunut lunta.

Sepeli ei auta

Lukijavinkissä ihmeteltiin myös, miksei siltaa ole laisinkaan hiekotettu. Varovaisesti saa kulkea myös Värjärinkujan mäessä ja Verkarannan puolella.

Rakennuttamispäällikkö Petri Kantola kertoo, että myös kaupungille on tullut palautetta sillan liukkaudesta.

– On sinne viety sepeliäkin, mutta se ei paljaalla filmivaneripinnalla paljon auta. Sepelillä ei ole tarttumapintaa ja lähtee vain pyörimään.

Kantola toteaa, että väliaikaisen sillan rakentamisessa otettiin kustannukset huomioon eikä osa liukkausongelmista tullut yllätyksenä.

– Filmivanerin pinnassa on karhennus, mutta se ei ongelmakelillä eli lähellä nollaa auta liukkauteen.

Korjaukset alkavat

Kantola sanoo, että vielä tammikuun aikana sillan liukkautta pyritään torjumaan vaihtamalla ainakin kupruilevat vanerit tukevampiin.

– Yritetään samalla hakea niihin vielä karheampaa pintaa. Paikka keskellä Tammerkoskea on kostea ja ankara materiaaleille, kun alla on koko ajan sulaa vettä. Kupruilevia vanereita on ruuvattu takaisin kiinni, mutta se ei ole kovin kautta auttanut.

Sillan kumpaankin päähän tuodaan lisäksi liukkaudesta varoittavat liikennemerkit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos