Uudistunut Pispalan kirkko saa siunauksen loppiaisena. - Moro - Aamulehti

Uudistunut Pispalan kirkko saa loppiaisena 6. tammikuuta siunauksen kello 11

Pispalan kirkon uudistuksessa kokonaisuuteen sovitettiin uusi monitoimitila, joka sitoo seurakuntatalon ja kirkkosalin yhteen. Tämä kuva on Aamulehden arkistosta vuodelta 2007.

2.1.2019 12:01

Piispa Matti Repo siunaa uudistetun Pispalan kirkon uudelleen käyttöön loppiaisena 6. tammikuuta kello 11.

Uudistuksessa kokonaisuuteen sovitettiin muun muassa uusi monitoimitila, joka sitoo seurakuntatalon ja kirkkosalin tyylikkäästi yhteen. Rakennus on nyt myös esteetön ja energiatehokkaampi.

Uudistuneisiin tiloihin muuttavat diakonian avoin olohuone ja kahvila Silmukka, nuorten aikuisten Varikko-yhteisö sekä muuton yhteydessä uuden nimen saava nuorten tila Lataamo.

Harjun seurakunnan kirkkoherra Veli-Pekka Järvistä ilahduttaa ajatus, että Pispalan uudistunut kirkko tulee olemaan täynnä eri-ikäisiä ihmisiä aamusta iltaan. Hän uskoo, että uudesta syntyy paljon sellaista, joka ei olisi mahdollista toiminnan ollessa hajautettu pitkin seurakuntaa.

–Aiemmin on puuttunut yhteisen tulemisen paikka. Uskon, että muutos vaikuttaa toimintakulttuuriin myönteisesti seurakuntalaisen näkökulmasta. Jos vaikka diakonian asiakas huomaa, että laulukuoro olisikin se tapa, jolla hän haluaa osallistua. Sellaista ei tapahdu, jos ei ole paikkaa, jossa erilaiset ihmiset ja tarpeet voivat kohdata, pohtii Järvinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: