Moro-lehden ja matkatoimisto Lomalinjan 1918-matkoilla kävi peräti noin 700 aikamatkalaista - Moro - Aamulehti

Tällä sotateemamatkalla oli huikea suosio – Moron ja Lomalinjan 1918-retkillä kävi peräti 700 aikamatkalaista

Viimeinen aikamatka tehtiin Eeva Tammen ja Anneli Kannon johdolla Valkeakosken naiskaartin pakoreitille. Samalla käytiin myös Pyynikillä.

25.10.2018 19:58

Muistovuoden 1918 kunniaksi koottu aikamatka Tampereen kapinavuoden maisemiin oli huikea menestys. Historioitsijoiden Eeva Tammen ja Teemu Keskisarjan sekä kirjailijan Anneli Kannon vetämille aikamatkoille osallistui vuoden aikana lähes 700 asiakasta.

Matkoilla käytiin aidoilla tapahtumapaikkoilla, kuultiin luentoja sekä katsottiin Tampereen Teatterin Teatteri taistelussa -esitys tai Tampereen Työväen Teatterin Tytöt 1918 -musikaali.

Todella tuhdin tietoannoksen sisältävät päiväretket kestivät noin 12 tuntia.

Kun Moro-lehti ja matkatoimisto Lomalinja ryhtyivät kehittelemään aikamatkaa, odotettiin korkeintaan kahta bussireissua eli noin sataa matkustajaa. Mukana oli paljon sellaisia henkilöitä, jotka etsivät selitystä oman sukunsa surullisiin tapahtumiin.

–Yllättävintä oli se, että mukaan tuli ihmisiä ympäri Suomen. Luulin, että Moroa luetaan vain Pirkanmaalla, mutta kyllä se nähtävästi tunnetaan koko maassa, kommentoi viimeisen teemamatkan matkanjohtaja Eeva Tammi.

Kuuluisin teemamatkalainen oli presidentti Sauli Niinistö, joka osallistui viime keväänä Vapriikissa Teemu Keskisarjan 1918-luennolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: