Raatihuoneella on paljon arvokelloja – kuvaaja pääsi kurkistamaan myös vintille, jossa harva on käynyt. Ratikkatyömaa täristää sisätilojen kelloja niin, että ne ovat vähän jäljessä. - Moro - Aamulehti

Tampereen Raatihuoneen kellokaunottaret ovat aikaansa jäljessä, sillä ratikkatyömaa ravisuttaa rakennusta – pääsimme kuvaamaan poikkeuksellisia esineitä ja kurkistamaan vintille, jossa harva on käynyt

Tampereen Raatihuoneen ullakolla sijaitsee myös talon kello. Virastomestari Sauli Petäjistö esitteli tiloja ja sekä vanhaa että uutta kellotaulua. Kuvassa on ullakolta löytynyt vanha kellotaulu.

25.10.2018 20:30

Risto Kangasniemi on Raatihuoneen upeiden kellojen hyvä tuttu. Hän on luottomies, joka käy joka maanantain aamupäivällä vetämässä ajannäyttäjät. Ensi maanantaina hän siirtää kellot talviaikaan.

Koska juhlasalin valtava kristallikruunu ja muut kauniit yksityiskohdat varastavat huomion, ei satunnainen kävijä tule kiinnittäneeksi huomiota Raatihuoneen kelloihin. Se kyllä kannattaisi. Me kävimme näin talviajan kynnyksellä Raatihuoneella katsellen asioita kellosilmällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: