Annikin Runofestivaalit tuottaa uuden muraalin Tammelaan tai ydinkeskustaan. Tekijä on tiedossa, mutta sopiva seinä puuttuu. - Moro - Aamulehti

Tarjolla olisi ilmainen muraali: Löytyykö halukasta taloyhtiötä Tammelasta tai keskustasta Tampereella?

Taustalla näkyvä seinä on esimerkin vuoksi taustana, joten taloyhtiön ei tarvitse hermostua. Simo Ollila kävelee nykyisin muraaliseinää etsivin silmin. Mahdollisuuksia olisi, mutta aloite on nyt taloyhtiöllä.

25.10.2018 12:40

Jollakin tamperelaisella taloyhtiöllä olisi elämänsä tilaisuus saada hieno muraali seinäänsä koko talon loppuiäksi ja vielä ilmaiseksi.

Valokuvan talon asukkaiden ei tarvitse hermostua, sillä heidän seinänsä on tässä vain esimerkkinä.

–Meillä kävi niin, että paikka, johon teosta oli suunniteltu Tammelassa, ei ole enää käytettävissä kiinteistön myyntisuunnitelmien vuoksi. Siksi haemme korvaavaa kerrostalon seinää ensisijaisesti Tammelasta tai vaihtoehtoisesti ydinkeskustan alueelta. Uuden sijainnin tulisi olla suurikokoinen kerrostalon seinä. Myös tiilipintaiset seinät sopivat tarkoitukseen, sanoo Simo Ollila.

Simo on Annikin Runofestivaalin perustaja ja tapahtuman tuottaja-tiedottaja. Rahoituksen hoitaa ja teoksen tuottaa Annikin Runofestivaali.

Teoksen tekijä on maamme tunnetuimpiin muralisteihin lukeutuva tamperelainen kuvataiteilija Teemu Mäenpää. Teos on tarkoitus julkistaa juhlallisuuksien kera kesäkuussa 2019.

Tämä Teemu Mäenpään muraali Espoossa on saanut paljon julkisuutta. Seinämaalauksen pariskunnasta on tullut myös julkkiksia lähiympäristössä.

Tämä seinä on kuvassa esimerkinomaisesti. Sinänsä se olisi sopiva paikka uudelle muraalille, mutta asian päättää tietenkin taloyhtiö.

Erityinen taideteos

Kotiseinää vielä kaipaava teos yhdistäisi maassamme ensi kertaa runouden ja muraalitaiteen.

–Tämä on erityinen ja siksikin on paineita tehdä hieno muraali. Osana muraaliteosta nähdään suomalaisen nykyrunouden klassikkonimiin lukeutuvan Mirkka Rekolan tiivis runo. Teos sisältää siis sekä tekstiä (runo) että visuaalista sisältöä.

Joka toinen vuosi järjestettävällä festivaalilla on ensi kesänä välivuosi. Tapahtuman edellinen välivuoden projekti toi runoja keskustan suuriin ulkomainostauluihin.

Muraali teki julkimoita

Teemu Mäenpää on juuri saanut Espooseen valmiiksi suutelevaa vanhaa paria kuvaavan teoksen, ja siitä on tullut nähtävyys ja työssä suutelevasta pariskunnasta on tullut julkkiksia. He asuvat tuossa talossa.

–Nyt kotiseinää etsivän teoksen teema on suvaitsevaisuus ja rakkaus. Minä luotan, että siitäkin tulee maamerkki, jota ihmiset tulevat valokuvaamaan ja katsomaan. Taide luo hyvinvointia ja edistää elinympäristöstä huolehtimista. Muraalit lisäävät omalla tavallaan yhteisöllisyyttä ja ne ovat hyvä osa kaupunkikulttuuria.

Hän soisi muraalien yleistyvän Tampereella. Vaikka upeita teoksia Hiedanrannasta, Hervannasta ja Tesomalta löytyykin, niitä on keskustassa vasta muutama.

–Toivoisin lisää muraaleita sinne, missä ne voisivat tavoittaa mahdollisimman monia.

Nyt Simo Ollila katsoo kävelyretkillä kaupungissa kaikkia seiniä, sillä silmällä, että tuossapa olisi loistava seinä muraalia varten ja tuossa ja tuossa. Vaihtoehtoja olisi siis paljon. Nyt tarvitaan vain asiasta innostuva taloyhtiö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut