Moron pääkirjoitus: Turistinkin pitää päästä arboretumiin

2.8.2018 7:43

Hatanpään puisto ja ruusutarha ovat juuri nyt parhaimmillaan. Ruusupenkit leiskuvat eri väreissä. Kesän taivuttua kohti syksyä kannattaa lähteä tutustumaan Hatanpään maisemiin.

Puistolla on yksi vika. Se on kaupungin upein ulkoiluympäristö, mutta samalla myös liian vanha ja siksi sitä pidetään itsestäänselvyytenä. Missä tahansa muualla aluetta markkinoitaisiin niin omassa kaupungissa kuin myös matkailijoiden keskuudessa.

Huolenpitoon kuuluu hyvä saavutettavuus. Hatanpään alue on ollut tänä kesänä julkisuudessa pääosin sen vuoksi, että lähistön pysäköintimahdollisuudet ovat muuttuneet. Nyt ei enää voi tulla ruusutarhaa lähimpänä olevalle hiekkakentälle parkkiin, koska se on täynnä erikoislupapaikkoja. Poikkeuksena tästä on Hatanpään kartanon oma rivi, johon tarvitaan lupalappu siihenkin.

Salaliittoteorioihin uskovat näkevät jo samanlaisen kehityskaaren kuin Eteläpuistossa. Parkkipaikkojen viemisellä kauemmaksi ruusutarhasta kävijämäärät saadaan vähitellen alas, jonka jälkeen puisto voidaan kaavoittaa asuin­talojen tonteiksi.

Hatanpään parkkipaikkojen siirrolla ei ratkaista ilmaston lämpenemistä. Bussiyhteyksien ylistämisellä ei hoideta matkailijoiden liikkumistarpeita. Lisäksi täytyy muistaa, että kaikki eivät ole nopsajalkaisia nuoria, jotka pääsevät Hatanpäälle omin jaloin kävellen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut