Tammerkosken Nuorkauppakamari teetti lapsille värityskirjan, joka tekee tutuksi Tampereen elinkeinoelämää - Moro - Aamulehti

Tampere-aiheinen värityskirja tekee ensi syksyn ekaluokkalaisille tutuksi kaupungin yrityksiä, elinkeinoelämää ja ammatteja

Värityskirja laajentaa lasten tietoa elinkeinoelämän laajuudesta. Tässä kuvassa on Aamulehden toimitalo Keskustorin pohjoispäässä.­

1.6.2018 8:35

Ensi syksyn ekaluokkalaiset pääsevät tutustumaan kaupungin elinkeinoelämään värityskirjan avulla.

–Tammerkosken Nuorkauppakamari toteuttaa värityskirja-projektin yhteistyössä Tampereen kaupungin ja sen opetustoimen kanssa. Projektin tuotos on Tampereella esikoulunsa päättäville lapsille jaettava väritys- ja puuhakirja, jonka avulla esitellään Tampereen kaupunkia ja sen elinkeinoelämää, kertoo projektipäällikkö Pirita Ruokonen Tammerkosken Nuorkauppakamarista.

–Olemme yhdessä projektin toisen projektipäällikön Markus Karppasen kanssa iloinneet siitä, miten hyvin firmat ja eri yhteisöt ovat lähteneet Värityskirjaan mukaan. Näin saimme tuotettua erittäin monipuolisen värityskirjan ja paljon mielekkäitä tehtäväsivuja lapsille, toteaa Pirita Ruokonen.

Mukana on nyt jo 60 yritystä. Viime vuonna yrityksiä oli 40. Värityskirja on esikoululaisille maksuton.­

Idea Lahdesta

Jo viime keväänä tehtiin ensimmäinen Tampere-aiheinen värityskirja ammateista ja yrityksistä. Mitä luultavimmin hanke toteutetaan myös ensi keväänä, sillä molempina vuosina on kertynyt hyvää palautetta. Idea lainattiin Tampereelle Lahden Nuorkauppakamarilta.

Intoa on niin paljon, että voi olla, että joudutaan rajaamaan mukana olevien yritysten määrää. Värityskirjasta ei voi tehdä ihan määrättömän paksua.

Tänä vuonna yrityksiä ja yhteisöjä osallistuu asiaan 60. Viime keväänä niitä oli 40. Tämän vuoden värityskirja on aivan uusi.

–Värityskirjan toteuttaminen yhdessä muiden koejäsenten kanssa on ollut mielenkiintoinen ja hauska kokemus, jonka aikana olemme tehneet yhteistyötä monien paikallisten yritysten kanssa. On ollut hienoa huomata, kuinka positiivisen vastaanoton värityskirja on saanut yrityksissä. Tampereen seudun yrityksille on selvästi tärkeää toimia vastuullisesti ja tukea lasten ja nuorten oppimista. Projekti on lisäksi tiimityötä ja sen aikana koejäsenet oppivat myös tuntemaan toisensa hyvin, sanoo Henri Tuliniemi.

Mitä setä tekee?

–Tuon ikäisillä ei vielä ole omia lukkiutuneita ammattihaaveita, mutta he ovat uteliaita tietämään vaikka bussilla kulkiessaan, mitä tuossa rakennuksessa tehdään ja mitä tehdään tuossa. Tässä tulee samalla kotikaupunkia tutuksi koko perheelle, perustelee Pirita Ruokonen.

Ammateista tuttuja pienille lapsille ovat esimerkiksi lääkäri, kaupan kassahenkilö ja bussikuski sekä läheisten ihmisten ammatit. Nuorkauppakamari haluaa laajentaa lasten tietämien ammattien kirjoa ja elinkeinoelämän laajuutta. Tämäkin on oivallinen osa varhaiskasvatusta.

Värityskirjasta on saatu hyvää palautetta viime ja tänä vuonna, joten hanke jatkuu ensi vuonna.­

Värityskirjan kokonaispainos on noin 18000 kappaletta. Se antaa lapsille mukavaa tekemistä kesäksi.­

Puuhaa kesälomalle

Värityskirja tarjoaa lapsille mielekästä puuhaa kesälomalle. Värityskirja on esikoululaisille maksuton.

Opetustoimen jakamien kirjojen lisäksi värityskirjoja on toimitettu Taysin lastenosastolle pienten potilaiden arkea ilahduttamaan.

Värityskirja jaetaan keväällä jokaiselle tamperelaiselle esikoulunsa päättävälle lapselle, mitä kautta kirja päätyy yhteensä noin 2100 kotiin. Kokonaispainoksen suuruus on luokkaa 18000 kappaletta.

Värityskirjan on kuvittanut Salla Lehtipuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?