Ronja Alatalo ja Jimi Hautamäki napattiin Nekalassa moneen selfie-valokuvaan, sillä he ovat tähtiä

Ronja Alatalo sai syliinsä kaksi Dorothya Marikki Huhdan ja Piita Pesän. Vasemmalla puolella on Valeria Vuorinen ja oikealla Soraja Nikkinen. Ronja oli vuonna 2015 Dorothy Komediateatterin esityksessä.

27.9.2017 19:15

Normaalikoulun musiikkiluokka 5 C otti kaiken irti siitä, että he saivat kivoja vieraita: Ronja Alatalon ja Jimi Hautamäen.

11-vuotiaat tytöt piirittivät Ronjan, sillä hän on heille suuri julkkis muun muassa Uusi Päivä -sarjan vuoksi. Kun tämän jutun kuvat oli otettu, Ronja sai olla pitkän tovin selfie-kuvissa. Kyllä Jimikin niihin pääsi.

Ronja Alatalo ja Jimi Hautamäki olivat Nekalassa kylässä, koska heillä on kokemusta iki-ihanasta Ihmemaa Oz -musikaalista. 5 C yhdessä 3 C luokan ja opettaja Outi Erkkilän kanssa esittää sen omalle koululle ja kaikelle kansalle lokakuussa, joten vinkit tulevat tarpeeseen.

Muusikko Jimi oli rummuissa, kun Nekalan normaalikoulu esitti edellisen kerran vuonna 2007. Silloin hän oli viidesluokkalainen. Tosin Jimi ei muistanut siitä juuri mitään, mutta opettaja Sanna Hollström virkisti Jimin muistikuvia.

Sanna opetti silloin ala-asteella Jimiä ja nyt hän on 5 ceen opettaja.

5 C tenttasi Ronjaa ja Jimiä ja he kyselivät puolestaan vitosilta, mitä instrumenttia he soittavat ja muuta mukavaa.

Ronja puolestaan oli pääroolissa orpotyttö Dorothyna Komediateatterissa vuonna 2015. Ihmemaa Oz on ikivanha, vuodelta 1939. Kaikkien aikojen tunnetuin Dorothy on Judy Garland, joka esitti roolia alkuperäisessä elokuvassa. Elokuvan kuuluisin laulu on Over the Rainbow,

Videolla Ronja ja Jimi kertovat hauskimman muistonsa Ozista. Kuinkas ollakaan, molemmat lensivät naamalleen ensi-illassa, mutta ei sattunut onneksi pahempia.

Jimi Hautamäki kannustaa Elmo Romppasta, jonka rumpalitaidot ovat ikään verrattuna mainiolla tasolla. Jimikin oli Ozissa intrumentalistina viidesluokkalaisena.

”Hyvin vedetty, Elmo!”

Nekalan Ozissa Dorothyn roolissa on kaksoismiehitys. Dorothyna vuorottelevat Marikki Huhta ja Piita Pesä. Myös muissa isommissa rooleissa (Leijona, Pelätin ja Tinatanssija) on kaksoismiehitys.

Marikki ja Piita istahtivat Ronjan syliin, jotta koko Dorothyjen kolmikko saatiin yhteiskuvaan. Ronjalle hänen asemansa teinityttöjen idolina selvisi etenkin, kun hän oli kesällä käymässä Linnanmäellä.

Opettaja Sanna pahoitteli Jimille, että koulun rumpusetti on kokoelma vähän sieltä ja täältä, eikä vedä vertoja ammattilaisen soittovehkeille. Se ei haitannut Elmo Romppasta, jota Jimi kehui hyvästä vedosta.

Tässä koko porukka yhteiskuvassa.

Lyhyt tiivistelmä juonesta

Jotta viiden sadan hengen sali saadaan esityksissä täyteen, tässä jutussa ei tietenkään kerrota loppuratkaisua, jotta emme pilaa yllätystä.

Ronja esitti Dorothya Komediateatterissa Antti Mikkolan ohjauksessa, joten hän on juuri oikea henkilö tiivistämän juonen:

– Dorothy elää Kansasissa Amerikassa. Elämä on harmaata ja tylsää. Myrsky nousee. Dorothy päätyy taikamaailmaan, josta ulospääsyn voi antaa vain Oz Velho. Tie Ozin luo ei ole helppo, mutta Dorothy saa opastajikseen noitia. Dorothyn ystävät Leijona, Tinatanssija ja Pelätin auttavat Dorothya pääsemään Ozin luo. Loppuratkaisu on yllätyksellinen, kertoo Ronja.

Jimi istutettiin tietenkin omalle paikalleen rumpuihin ja rekvisiitan vuoksi Ronja otti kitaran käteensä.

”Tämä on hieno musiikkiluokka”

Opettaja Sanna Hollström on hyvin ylpeä musiikkiluokastaan. Oppilaat ovat todella innokkaita esiintymään, ja hyviä laulajia. Ja myös siksi, että joukosta löytyy runsain mitoin instrumentalisteja, ja moni pääsee näyttämään taitojaan musikaalissakin. Luokan vanhemmat ovat aktiivisesti olleet mukana auttamassa projektissa.

– Luokalla on 20 likkaa, aika moni halusi Dorothyksi. Moni myös pettyi, kun ei saanutkaan roolia.

– Tuo on hyvää oppia tulevaisuuden varalle, sillä näin roolituksissa käy, toteaa Ronja.

Viulistit Marikki Huhta ja Mariel Kuismanen.

Oppilaat tenttaavat Ronjaa ja Jimiä siitä, missä kaikissa musikaaleissa he ovat olleet mukana. Kummallakin heistä onkin pitkä luettelo esityksiä takanaan.

– Minulle koulumusikaali Oz oli ensimmäinen iso produktio, jossa olin mukana. Bänditaustaa oli vähän, mutta enemmän olin soitellut yksikseni kotona. Sitä oli hieno tehdä. Lukiovuosina TYK;ssä olin musikaalissa seuraavan kerran, mainitsee Jimi.

Tätä nykyä Jimi soittaa Jonne Aaronin bändissä, ammatiltaan hän on muusikko ja hän on laajalti mukana monenlaisissa teatterijutuissa.

Musiikkiluokassa vieraat saivat kuulla musiikkinäytteitä Ozista.

Jimi ja Ronja aloittivat nuoresta

– Neljä ja puoli vuotiaana olin Down by the Laituri -festareilla lavalla Popedan kanssa. Elmo on rummuissa niin kova, että minä en ollut hänen ikäisenään, heittää Jimi.

Näyttelijä ja opiskelija Ronja on abiturientti TYK:ssä. Hän kirjoittaa ensi vuoden syksynä. Uusi päivä työllistää parina päivänä viikossa. Autokoulu on kesken. Viime kesänä hän oli mukana Pyynikin kesäteatterin Niskavuoren nuoressa emännässä. Ensi kevääksi on luvassa pienempiä teatterihommia.

– Minun musikaalihistoriani alkaa Annien roolista Tampere-talossa 11-vuotiaana, Jyväskylässä ja Tampereen Komediateatterissa olin Keisarin vaatteissa, Tampereen Työväen Teatterissa Desireessä, Hällässä Suruttomissa, luettelee Ronja.

Kitara Aatos Nystedt ja basso Lari Luhtamaa.

Esitykseen on saatu apuraha

Koululla näkemästään ja kuulemastaan Ronja ja Jimi olivat innoissaan. Nyt on luvassa hieno esitys.

– Viime kerralla Jimin aikana saimme Oziin apurahan puvustusta varten. Nyt tuunaamme niitä. Tämänkertaisen apurahan käytämme siihen, että saamme henkilöohjaukseen apua Mirka Weimerilta. Hän opastaa liikekieltä, selostaa Sanna Hollström.

– Voi, se onkin tärkeää, että kävelytyylit ja muu liikekieli ovat kunnossa, huudahtaa Ronja.

Juhlasalissa on niin uusi ja hieno valo- ja äänitekniikka, että sitä ei oikein kukaan vielä koululla hallitse. Jimi melkein lupaa, että hänen pikkuveljensä Allukyllä tulee ja hoitaa homman, jos ei ole matkoilla.

Ronjalta kyseltiin, missä hän on ehtinyt esiintyä.

Tiatoo

Esitykset

Ihmemaa Oz esityksiä yleisölle on luvassa neljä ja viidenteen on optio. Koululaisnäytökset ovat päivällä ja yleisönäytökset illalla.

Esitykset ovat Tampereen yliopiston Normaalikoulun yläkoulun puolen juhlasalissa osoite Kuokkamaantie 16.

Esityspäivät ovat 11. lokakuuta (ensi-ilta), keskiviikkona 11.10 kello 10 (koululais- ja päiväkotinäytös, ilmainen) ja kello 18 yleisönäytös (liput 10 euroa, 5 euroa ja alle 2-vuotiaat ilmaiseksi). Torstaina 12.10 kello 10 (koululaisnäytös, ilmainen) ja kello 18 yleisöesitys (liput 10 euroa, 5 euroa ja alle 2-vuotiaat ilmaiseksi).

Lipputiedustelut sähköposti: nekalanoz@gmail.com

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut