Santalahteen rakennetaan tapahtumapuisto - Moro - Aamulehti

Maailmantähtiä Santalahteen? Jopa 35 000 katsojaa mahtuu uuteen tapahtumapuistoon

Tapahtumapuiston alue on vielä tunnelityömaan jäljiltä, mutta kolmessa vuodessa koko Santalahden rantapuisto rakennetaan valmiiksi. Kuva on otettu Tipotien terveysaseman kahvilan terassilta.­

25.5.2017 9:00

Tampereen kaupunki suunnittelee Santalahteen 35 000 katsojan tapahtumapuistoa, jossa voisi megakonserttien lisäksi järjestää monipuolisia suurtapahtumia.

Tapahtumapuiston rakentaminen liittyy Santalahden rantapuiston uudistamiseen tunnelityömaan jäljiltä. Mahdollisesti ensimmäinen tapahtuma päästään järjestämään jo ensi vuonna mutta viimeistään vuonna 2019.

–Olemme jo jonkin aikaa hakeneet Ratinan rinnalle uutta aluetta, jossa voitaisiin järjestää tapahtumia ja jossa olisi tapahtumien vaatimat olosuhteet, Tampereen keskustahankkeen projektipäällikkö Markus Joonas kertoo.

Joonaksen mukaan tapahtumapuiston toteutuksen suunnittelu on juuri lähdössä kunnolla käyntiin.

–Mukana on tapahtumajärjestäjiä ja tutkimme muun muassa Ratinasta saatuja kokemuksia yleisön ohjauksesta.

Joonas toteaa, että on järjestäjistä kiinni, millaisia tapahtumia puistoon aikanaan tulee. Isojen konserttien lisäksi siellä voisi järjestää esimerkiksi yritystapahtumia ja koko perheen tapahtumia.

Klikkaa kartta suuremmaksi.­

Voi käyttää puistona

Tapahtumapuisto sijoittuu Santalahden puistossa venesataman puoleiseen osaan. Tapahtumavarustelu ei rajoita puiston normaalia käyttöä.

Joonaksen mukaan kaupunki mahdollistaa isojen tapahtumien järjestämisen Santalahdessa ja tapahtumajärjestäjät vastaavat kunkin tapahtuman rakenteista.

–Puisto pysyy normaalina puistona, mutta varustetaan tapahtumia varten. Se merkitsee esimerkiksi kestävää nurmikkoa. Lisäksi alueelle tuodaan sähkö, vesi ja tietoliikenneyhteydet sekä mitoitetaan näiden lisäksi myös kulkureitit suuria tapahtumia varten.

Alueella on nyt sorakasoja, liikennemerkkejä ja muuta sälää tunnelin rakennustyömaan jäljiltä.­

Kantolan tapahtumapuisto Hämeenlinnassa on tullut tunnetuksi jättikonserteistaan, joissa esiintyy maailmankuuluja esiintyjiä ja yleisöä on jopa 55 000. Onko se kilpailija?

–Emme Kantolaa lähde heti haastamaan, sen kokoluokka on suurempi. Meidän talousalueemme kuitenkin tarvitsee tällaisen tapahtumapuiston. Tapahtumien määrä kasvaa kaiken aikaa.

Koirapuisto valmistuu

Kaupunginpuutarhuri Timo Koski sanoo, että Santalahden puiston uudistaminen alkaa kesäkuun alkupuolella.

–Tänä vuonna rakennamme ainakin Elianderin uimarannan puoleista osaa puistosta. Teemme kulkureittejä ja alueen koirapuisto valmistuu.

Koko Santalahden puistosuunnitelma on tarkoitus toteuttaa kolmen vuoden aikana.

Katso 360-näkymä rakennettavan tapahtumapuiston nurkalta.

Santalahden puisto

Puisto oli viime vuodet Rantatunnelin työmaan käytössä ja muun muassa tunnelista louhitun kallion varastoalueena.

Sitä ennen puisto oli suosittu ulkoilu- ja höntsypaikka Näsijärven rannalla.

Oli aiemmin erityisesti jalkapalloilijoiden, leijanlennättäjien ja frisbeen heittäjien suosiossa.

Puistossa oli myös pyöräilijöiden bmx-rata ja skeittipaikka.

Uuden puiston rakentaminen alkaa kesäkuun alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?