Lista: Näitä Tampereen Hope kaipaa ja näitä ei - Moro - Aamulehti

Tamperelainen yhdistys on auttanut 3 500 lasta ja kerännyt kymmeniätuhansia euroja – Katso lista: näitä asioita perheet kaipaavat erityisen paljon

Tampereen Hope muutti Koivistonkylän Prisman yläkertaan. Sijainti on hyvä, koska paikka tunnetaan ja parkkitilaa on runsaasti. Keväälle harkitaan toivottuja viikonloppuaukioloja.

Tiiminvetäjä Kirsi Stenvall iloitsee uusista tiloista, joissa toiminta on pystytty järjestämään hallitusti ja järkevästi. Hopessa toivotaan nyt silkkaa rahaa, sillä sen avulla voidaan tukea vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista.

28.2.2020 10:30

Moro, Koivistonkylän Prisma

Tampereen Hope on saanut uudet hyvät tilat Koivistokylän Prisman kakkoskerroksesta. Muutto on nyt voiton puolella.

HOPE – Yhdessä & Yhteisesti ry on suomalainen hyväntekeväisyysyhdistys, joka avustaa vähävaraisia lapsiperheitä. Tampereen Hope ehti olla Lielahdessa kaksi ja puoli vuotta. Uusi tila Koikkarin Prisman yläkerrassa on samankokoinen kuin Lielahdessa, mutta järkevämmän mallinen. Nyt saatiin tila toimistolle ja vapaaehtoisten sosiaalitilalle.

– Muutto on aina mahdollisuus uudistaa ja parantaa toimintaa. Nyt meillä on sähköinen ajanvaraus, joka on hyvä asia, sanoo Kirsi Stenvall, joka on tiiminvetäjä.

Antakaa rahaa

Hope auttaa nyt Tampereen seudulle tuhattaviittäsataa perhettä, joissa on 3 500 lasta. Avun tarve on kasvanut vuosi vuodelta.

Vapaaehtoisjärjestön vuoden teema on lasten harrastusten tukeminen. Kahdensadan euron kausimaksu voi olla vähävaraiselle perheelle liikaa, etenkin jos lapsia on useita.

Viime vuonna harrastuksia tuettiin 60 000 eurolla. Iloa ja virkistystä vähävaraisille lapsille ja nuorille järjestettiin jakamalla 5 000 lippua.

Hyllyt on saatu järjestettyä. Hopessa toivotaan, ettei tuotaisi ala-arvoista vaatetavaraa, mutta käyttökelpoinen käytetty on tervetullutta.

Jotta muuttokuorma olisi mahdollisimman kevyt, Hope lopetti tavaran vastaanottamisen marraskuussa. Tästä huolimatta pahvilaatikkoja pakattiin tuhat kappaletta.

– Saimme arvokasta apua hyllyjen kokoamiseen tänne Prisman yläkertaan Lassinlinnan leijonilta. Heillä on hallussaan kädentaidot. Applen väki auttoi tietotekniikan kanssa ja myös hyllyjen kanssa, kertoo Kirsi Stenvall.

Muutto oli kova rutistus, koska samaan aikaan pyöri joululahjakampanja. Korjataan nyt yksi väärinkäsitys. Joululahjat ovat uusia tavaroita, koska lapsella on oikeus saada jotain juuri hänelle hankittua ja uutta.

Merja Hassinen ja Laura Rantakoivu lajittelevat lahjoitusvaatteita.

Vuoden teemana Hopella on harrastusten tukeminen. Siihen tarvitaan tavaran lisäksi ihan puhdasta rahaa.

– Liki kaikki lahjoitustavara on sitä käytettyä, koska uskomme kierrätykseen. Hyvä, ehjä ja käyttökelpoinen vaate otetaan meillä ilolla vastaan ja asiakkaamme ottavat sen ilolla käyttöön. Kestävimmät palautuvat vielä meille uudelle kierrokselle.

– Sen verran sanoisin, että älkää tuoko mitään sellaista, millä ei ole uutta elämää. Meille on tuotu likaisia alusvaatteita ja rikkinäisiä vaatteita. Niiden kanssa meillä menee voimat ja rahat, joten niitä emme toivo. Uudessakaan paikassa ei ole isoja varastoja, koska haluamme, että tavarat ovat tarpeeseen. Toivomme myös, että vaatteet olisivat ajanmukaisia. Emme halua, että lapsi joutuu kiusatuksi koulussa, koska hänellä on ysärivaatteet päällään, sanoo Kirsi Stenvall.

Uusista tiloista on kiittäminen Pirkanmaan Osuuskauppaa, joka itse otti yhteyttä Hopeen ja tarjosi tilaa.

Hope on avoinna arkisin yhdeksästä kolmeen, keskiviikkoisin kuuteen saakka.

– Keväälle yritetään järjestää viikonloppuaukioloja, koska niitä on kovasti toivottu.

Hyllyjen kokoamisessa auttoivat Lassinlinnan leijonat ja Applen porukka.

Mikä on tervetullutta ja mikä ei

Otamme vastaan:

Lasten, nuorten ja aikuisten puhtaat, ehjät ja ajanmukaiset vaatteet ja kengät.

Lasten ehjät lelut, kirjat ja dvd:t.

Käyttökelpoiset urheiluvälineet.

Alle viisi vuotta vanhat ehjät ja siistit turvakaukalot ja istuimet.

Vauvojen tarvikkeet.

Ehjät ja siistit vaunut ja rattaat.

Puhtaat lakanat, pyyhkeet, peitot ja tyynyt.

Emme ota vastaan:

Huonekalut.

Astiat ja sisustusesineet.

Sähkölaitteet.

Aikuisten kirjat ja dvd:t.

VHS-kasetit ja cd-levyt.

Erityisesti kaipaamme:

Kurahousut, kumisaappaat, isompien lasten sadetakit.

100–140-kokoiset peruskäyttövaatteet.

Poikien collegehousut.

Tyttöjen trikoohousut.

Välikausivaatteet.

Hyväkuntoiset lasten ja nuorten kengät.

Liinavaatteet, lakanat ja pyyhkeet.

Tilinumero Hope:

FI72 5630 0020 2814 13 ja Tampereen Hopen viite on 2600, jolloin se ohjautuu Tampereen seudun vähävaraisten lasten ja nuorten hyväksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos