Partioparaati Tampereella katkaisee Puutarhakadun liikenteen - Moro - Aamulehti

Älä aja Puutarhakadulle sunnuntaina puolen päivän jälkeen – katu on suljettu partioparaatin takia

3 000 partiolaista marssii Keskustorilta Särkänniemeen Puutarhakadun ja Hämeenpuiston kautta.

Partioparaati kulki vielä tässä vuonna 2012 otetussa kuvassa Hämeenkatua. Nyt paraatilla on uusi reitti Keskustorilta Särkänniemeen.

3.5.2019 12:51 | Päivitetty 3.5.2019 17:01

Moro

Keskustassa sunnuntaina puolilta päivin liikkuvien kannattaa ottaa huomioon partiolaisten suuri paraati.

Hämeen Partiopiiri ry:n vuotuinen partioparaati järjestetään tulevana sunnuntaina Tampereella. Partioparaatin poikkeuksellinen reitti aiheuttaa muutoksia Tampereen ydinkeskustan liikenteeseen kello 12.30–13.15.

Tapahtumaan osallistuu 3 000 partiolaista joka puolelta Hämeen Partiopiiriä, Jokioisilta Jämsään ja Iitistä Kuruun. Tampereella tapahtumalla on pitkät perinteet ja tapahtuma kerääkin paljon katsojia katujen varsille.

Suuntana Särkänniemi

Kaikille avoin juhlatilaisuus alkaa Tampereen Keskustorilla klo 11.45. Juhlatilaisuus kestää noin kello 12.15:een asti.

Paraati lähtee liikkeelle Keskustorilta kello 12.30 edeten reittiä Keskustori–Puutarhakatu–Hämeenpuiston puistokäytävä–Näsijärvenkatu–Paasikivenkatu–Laiturikatu–Särkänniemi. Puutarhakatu on suljettuna kokonaan paraatin käyttämällä reitillä ajoneuvoliikenteeltä kello 12.30–13.15.

Paraatin ohimarssi tapahtuu Kuninkaankadun ja Puutarhakadun risteyksessä, jossa ohimarssia säestää Partiolippukunta Tampereen Kotkien puhallinorkesteri. Paraati päättyy Hämeenpuiston pohjoispäätyyn, josta partiolaiset jatkavat kävellen matkaa Särkänniemeen, missä jaetaan marssikisan palkinnot kello 14.30.

Poliisi on ohjaamassa liikennettä ja sulkemassa autoteitä reitin varrella paraatin edetessä. Lisäksi paraatin ajan julkinen liikenne on ohjattu kulkemaan poikkeusreiteille.

Piirileiri Ilveksen teema näkyy myös paraatissa

Tänä vuonna järjestetään Hämeen Partiopiirin piirileiri Ilves19, jonne saapuu 5 000 osallistujaa. Piirileirin teemana on tulevaisuus, mikä on myös paraatin teema. Lippukunnilla on tapana panostaa paraatin teemaan erilaisin asustein ja rekvisiitoin.

Paraatissa lippukunnat kisailevat muun muassa osallistumisprosentilla, tyylikkyydellä ja reippaalla marssimisella. Lippukunnat valmistautuvat paraatiin monin eri tavoin. Paraatipäivässä tärkeintä on kuitenkin yhdessä oleminen ja ilo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos