Tampereella myydään yli satakiloisten kalenteria - Moro - Aamulehti

Alle 100-kiloisia ei huolittu FHRA:n poikakalenteriin –  Korona peruutti perinteisen autonäyttelyn, joten kalenteri pitää nyt myydä muualla

”Päätettiin, ettei vaan puhuta, vaan myös tehdään ja 2,5 tunnin päästä oli mannekiinit koossa.”

Tuotto menee Tyttöjen talolle. Kaikkia malleja ei otettu kalenterin kansikuvaan, jotta vuosimallin 1959 Dodgekin näkyy. Vasemmalta Simo Vainio, Arto Kortsaari-Monkala, Juha Jouhki, Tapio NIemelä, Jani Rantala ja Jari Männikkö.­

8.4.2020 8:00 | Päivitetty 14.4.2020 10:24

Moro, Siperia

Tampereen seudun jenkkiautoharrastajien poikakalenterissa on vain yli 0,1 tonnia painavia malleja ja kalenterin tuotto menee lahjoituksena Tampereen Tyttöjen talolle.

– Idea yli 100-kiloisten kalenterista synty kerhoreissulla Pärnussa vuosi sitten. Päätettiin, ettei vaan puhuta, vaan myös tehdään ja 2,5 tunnin päästä oli jo sovittuna kaikki 12 mallia kerholaisten joukosta, nauraa kalenterin puuhamies Jari Männikkö FHRA Tampereen seutu ry:stä.

Kalenterissa on mukana myös kalenterin puuhamies Jari Männikkö ja Willys Jeep vuosimallia 1954.­

Kalenterista tuli samalla myös kehopositiivisuuden ylistys. Kaikki mallit ovat amatöörejä, mutta ammattikuvaajana oli Jouni Valkeeniemi Sahalahdelta.

– Joku totesi, että autot on komeita ja taustat hienoja, mutta mallit ihan karseita. Hienoja kuvia Jouni silti sai aikaan, Männikkö kehuu.

Hurtti huumori paistaa kuvista ja tuo hyvää mieltä. Kaiken lisäksi kalenterin tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Tyttöjen talolle

XXL-kalenteria oli suunnitelmissa myydä ainakin 3 000 kappaletta. Hyvät eväät tähän olisi antanut jokakeväinen jenkkiautonäyttely Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Aina huhtikuussa järjestetty näyttely kerää kahdessa päivässä paikalle noin 20 000 ihmistä.

Koronan takia näyttely piti perua.

– Lisäksi kalenteri piti myydä Kangasalla Mobiliassa ja Vehoniemen automuseossa, mutta nyt kaikki on kiinni.

Lokakuun kuvassa paistattelevat Sami Kautto ja Dodge Lil Red 1979.­

Toiminnan miehet eivät jääneet tilannetta surkuttelemaan. Kalenteria myydään Tampereella Äijäkirppiksellä Nekalassa, Kangasalla Lentolan autokatsastuksessa ja Sahalahdella Nikkilän kyläkaupassa.

– Nyt melkein koko 300 painos on myyty, enimmäkseen suoraan tutuille. Olemme sopineet Paino-Arena Oy:n kanssa, että saamme nopeasti painatettua lisää kalentereita pienissä erissä.

Helpoiten kalenterin saa tilaamalla sen suoraan FHRA Tampereen seudulta. Kalenteri maksaa 10 euroa, kotiin postitettuna 13 euroa. Sen voi maksaa yhdistyksen tilille FI6111473001200795. Muista laittaa viestikenttään nimesi ja osoitteesi.

Syyskuun kuvassa komeilevat Mikko Mäkinen ja Imperial 2D HT 1964.­

Tuotto menee lahjoituksena Tampereen Tyttöjen talolle.

– Haluamme lahjoittaa tuotot kohteelle, joka ei yleensä ole lahjoitusten kohteena. Tyttöjen talon toiminta on maanläheistä.

XXL-kalenteri

FHRA Tampereen seutu ry:n julkaisema hyväntekeväisyyskalenteri.

Tuotto menee Tampereen Tyttöjen talolle.

Kalenteri on toukokuusta ensi vuoden huhtikuuhun.

FHRA on lyhenne sanoista Finnish Hot Rod Association. Jenkkiautoharrastajien yhdistys.

Yhdistyksen päätapahtuma on vuosittain Tampereen urheilu- ja messukeskuksessa huhtikuussa järjestettävä Hot Rod & Rock Show -näyttely. Koronan takia näyttely piti perua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?