Ruokakassikeräyksestä tuli Tampereella oikea kansanliike – 20 000 euroa täyttyi perjantaiaamuna, keräys jatkuu koska tarve kasvaa - Moro - Aamulehti

Ruokakassikeräyksestä tuli Tampereella oikea kansanliike – 20 000 euroa täyttyi perjantaiaamuna, keräys jatkuu koska tarve kasvaa

Tamperelaiset ovat lähteneet ihailtavalla tavalla auttamaan koronakriisistä pahiten kärsiviä pienyrittäjiä ja lapsiperheitä.

Perjantaiaamuna otettu kuvakaappaus lahjoitussivusta kertoo, että 20 000 euron tavoite täyttyi. Nyt se on nostettu 30 000 euroon.

27.3.2020 14:58

Moro, Siperia

Ensimmäinen 10 000 euroa kertyi alle vuorokaudessa, 20 000 euroa tuli täyteen perjantaiaamuna 27.3. kello 9. Nyt tavoitteena on kerätä 30 000 euroa.

Osallistu keräykseen klikkaamalla hiirellä tästä:

Tampereen ev. lut. seurakunnat on saaneet runsaasti uusia ruoka-avun pyytäjiä, joiden tilit ja ruokakaapit ovat tyhjentyneet koronakriisin myötä. Sen vuoksi seurakunnat on käynnistänyt Moro-lehden avustuksella rahankeräyksen, jolla yritetään auttaa pulaan joutuneita kaupunkilaisia.

– Erityisesti vähävaraiset lapsiperheet ovat kovilla kun koulut ovat kiinni, eivätkä lapset saa kouluruokailua. On odotettavissa, että epidemian pitkittyessä myös esimerkiksi pienyrittäjät joutuvat koville taloudellisesti, ennakoi erityisdiakoni Pirjo Paloviita.

Ruokakassikampanja kohdistetaan erityisesti uusille avuntarvitsijoille. Ruokapankilla on oma asiakasryhmänsä ja he saavat apua entiseen tapaan.

Jako käynnissä

Apua tarvitsevat lapsiperheet ja esimerkiksi yrittäjät voivat ottaa yhteyttä oman seurakuntansa diakoniin. Hän neuvoo avun saamisessa.

– Voimme viedä kotiovelle 20 euron arvoisen ruokakassin tai tapauskohtaisesti päättää maksusitoumuksen antamisesta. Pyrimme suosimaan avun tarvitsijan lähellä sijaitsevaa pikkukauppaa, jolloin myös yrittäjä saa apua myynnin kasvun myötä, Paloviita selvittää.

Lahjoituspalvelu avattiin jo viime viikon loppupuolella. Etusivulta näkyy reaaliaikaisesti, paljonko euroja on kertynyt.

Osallistu keräykseen klikkaamalla hiirellä tästä:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos