Nyt jo toinen organisaatio ryhtyi auttamaan tamperelaisvanhuksia –  Mummon Kammarin lisäksi TampereMissio vie tilauksesta ruokakassin oven taakse - Moro - Aamulehti

Nyt jo toinen organisaatio ryhtyi auttamaan tamperelaisvanhuksia –  Mummon Kammarin lisäksi TampereMissio vie tilauksesta ruokakassin oven taakse

Kuka tahansa voi myös rahallisesti helpottaa ikäihmisten hätää lahjoittamalla rahaa TampereMission kautta.

Kaiku-hankkeen työntekijä Kimmo Hurmila vei TampereMission välittämän ruokakassin Kaukajärvellä asuvalle henkilölle. ­

18.3.2020 15:04 | Päivitetty 20.3.2020 13:53

Moro, Siperia

Tampereen ev- lut. seurakuntien Mummon Kammari kertoi tiistaina käynnistävänäs pikaisesti ikäihmisten ruokapalvelun.

Keskiviikkona TampereMissio eli entinen Tampereen Kaupunkilähetys kertoi, että myös se on avannut koronaviruksen riskiryhmään kuuluville eli yli 70-vuotiaille henkilöille heidän arkielämänsä tueksi puhelinpalvelun.

Palveluun voi soittaa arkipäivän apua tarvitseva henkilö, joka ei ole kotihoidon asiakas tai jolla ei ole läheisiä. Lähinnä kyse on välttämättömästä elintarvikeavusta tilanteessa, jossa henkilö itse ei kykene tai ei tunne oloaan turvalliseksi asioimaan kaupassa.

Puhelinpalvelu toimii numerossa 040 198 6128 ja on toistaiseksi avoinna maanantaista torstaihin klo 9-11. Apu pyritään toimittamaan perille Tampereen alueella seuraavan päivän aikana TampereMission työntekijöiden ja vapaaehtoisten voimin.

– Myös meillä, kuten muuallakin, ryhmämuotoinen toiminta keskeytettiin epidemian vuoksi. Toiminnassamme on ollut mukana noin 500 riskiryhmään kuuluvaa, kotona asuvaa henkilöä. Olemme lähettäneet heille viestejä ja halunneet kuulla miten heillä menee. Näin sai alkunsa tämä arkiapua ikäihmisille tarjoava palvelu. Ikäihmisiltä tuli meille myös vahva toive siitä, että heitä ei jätettäisi tässä tilanteessa yksin, selventää järjestöjohtaja Matti Helin.

– Soitamme ikäihmisen ovikelloa ja jätämme hänelle hänen tarvitsemansa elintarvikkeet. Kohtaaminen on lyhyt viruksen leviämisen välttämiseksi. Jos on tarve pidempään keskusteluun, pyydämme heitä soittamaan Aamukorva-puhelinpalveluumme.

Korona-apu toimii lahjoitusvarojen avulla. Elintarvikeavustuksen mukaan pannaan lasku, jonka avun pyytäjä voi oman taloudellisen tilanteensa mukaan maksaa.

Anna apuasi

Kuka tahansa voi tukea ikäihmisten arjessa selviytymistä koronaviruksen keskellä lahjoittamalla TampereMission lahjoitustileille tai MobilePayn avulla.

MobilePay lahjoitukset voi ohjata numeroon 16023. TampereMissio ry lahjoitustilit ovat Nordeassa FI39 1146 3001 1139 40 ja Tsopissa FI35 5730 0820 4378 42.

Keskustele Aamukorvassa

Jos olet huolestunut koronatilanteesta tai olet yksin ajatustesi kanssa ja tarvitset keskusteluapua, voit soittaa TampereMission ylläpitämään Aamukorvaan. Aamukorva on pääosin ikääntyneille suunnattu kuunteleva ja keskusteluapua tarjoava puhelinpalvelu.

Puhelinpäivystystä hoitavat tehtäväänsä perehdytetyt vapaaehtoistyöntekijät. Puhelinkeskustelu lievittää ahdistusta, yksinäisyyttä ja pelkoja. Yhteys toiseen ihmiseen auttaa parantamaan myös turvallisuudentunnetta ja henkistä tasapainoa.

Aamukorvan puhelinnumero on 03 213 3533 ja palvelu on avoinna joka aamu kello 6– 9. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksen mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Numerot ja tilitiedot

Ikäihmisille arkiapua välittävä palvelu toimii numerossa 040 198 6128 ja on toistaiseksi avoinna maanantaista torstaihin kello 9– 11. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksen mukaisen hinnan (pvm/mpm).

MobilePay lahjoitukset voi ohjata numeroon 16023.

TampereMissio ry lahjoitustilit:

Nordea FI39 1146 3001 1139 40.

Tsop FI35 5730 0820 4378 42.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?