Kerätään yhdessä 500 ruokakassia – Seurakunnille tuli kaksi uutta asiakasryhmää, joiden tilanne heikkenee nopeasti: Sinun apuasi tarvitaan heti - Moro - Aamulehti

Kerätään yhdessä 500 ruokakassia – Seurakunnille tuli kaksi uutta asiakasryhmää, joiden tilanne heikkenee nopeasti: Sinun apuasi tarvitaan heti

Pikaista apua pyytävät nyt yrittäjät ja vähävaraiset lapsiperheet, joiden lapset ovat joutuneet jäämään pois koulusta.

Nyt koossa olevilla varoilla saadaan 700 ruokakassia. Moro seuraa tilannetta.­

23.3.2020 15:33

Moro, Siperia

Tampereen ev. lut. seurakunnat on saaneet runsaasti uusia avunpyytäjiä, joiden tilit ja ruokakaapit ovat tyhjentyneet koronakriisin myötä. Sen vuoksi seurakunnat on käynnistänyt rahankeräyksen, jolla yritetään auttaa pulaan joutuneita kaupunkilaisia.

– Erityisesti vähävaraiset lapsiperheet ovat kovilla kun koulut ovat kiinni, eivätkä lapset saa kouluruokailua. On odotettavissa, että epidemian pitkittyessä myös esimerkiksi pienyrittäjät joutuvat koville taloudellisesti, ennakoi erityisdiakoni Pirjo Paloviita.

Ruokakassikampanja kohdistetaan erityisesti uusille avuntarvitsijoille. Ruokapankilla on oma asiakasryhmänsä ja he saavat apua entiseen tapaan.

Osallistu keräykseen klikkaamalla hiirellä tästä:

Jako käynnissä

Apua tarvitsevat lapsiperheet ja esimerkiksi yrittäjät voivat ottaa yhteyttä oman seurakuntansa diakoniin. Hän neuvoo avun saamisessa.

– Voimme viedä kotiovelle 20 euron arvoisen ruokakassin tai tapauskohtaisesti päättää maksusitoumuksen antamisesta. Pyrimme suosimaan avun tarvitsijan lähellä sijaitsevaa pikkukauppaa, jolloin myös yrittäjä saa apua myynnin kasvun myötä, Paloviita selvittää.

– Ohjaamme tähän tarkoitukseen myös seurakunnan varoja. Kassien jako on jo käynnistynyt.

Lahjoituspalvelu avattiin jo viime viikon loppupuolella. Etusivulta näkyy reaaliaikaisesti, paljonko euroja on kertynyt. Tavoitteena on 10 000 euroa eli 500 ruokakassia.

– Maanantaina koossa oli jo runsaat 1 000 euroa eli kaupunkilaiset ovat lähteneet hyvin mukaan. Ei haittaa mitään jos 10 000 euron raja ylittyy. Kaikki raha menee ruokakasseihin.

– Jokainen lahjoittaja saa itse päättää, millaisen summan antaa tamperelaisten hyväksi. Tämä on helppo tapa auttaa apua tarvitsevia, kehuu Paloviita.

Moro-lehti seuraa keräyssumman karttumista ja kertoo siitä lähiviikkojen aikana.

Osallistu keräykseen klikkaamalla hiirellä tästä:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?