70+ikäisille kirjoituskilpailu - Moro - Aamulehti

Yli 70-vuotias, kirjoita elämästäsi tänä keväänä – Kirjoituskilpailun aiheena on luonto ja oma hyvinvointi

Kirjoituksia voi lähettää 14.4.–19.6.2020 välisenä aikana. Kilpailun tulokset julkaistaan syyskuussa 2020 Kumppanuustalo Arttelissa järjestettävässä tapahtumassa. Kirjoitus voi olla itse kirjoitettu tai saneltu. Se voi olla runoutta tai proosaa. Mukaan kilpailuun kutsutaan 70+ -vuotiaita tamperelaisia.

Arkistokuva on Koukkuniemen tienoilta. Yli 70-vuotiaille suunnatun kirjoituskilpailun aiheena on luonto ja oma hyvinvointi. ­

13.5.2020 15:17

Moro

Kevään 2020 poikkeusolot kohdistuvat yli 70-vuotiaisiin aivan erityisellä tavalla. Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kirjoituskilpailun tarkoituksena on koota talteen ja jaettavaksi yli 70-vuotiaiden tamperelaisten elämänviisautta ja kokemuksia oman hyvinvoinnin ylläpidosta ja vahvistamisesta elämän erilaisissa vaikeissakin vaiheissa.

Kirjoituskilpailun aiheena on luonto ja oma hyvinvointi.

Luonto voi tässä tapauksessa tarkoittaa mitä tahansa viherympäristöä tai luontokokemusta: metsää, puistoa, mökkirantaa, parveke- tai sisäpuutarhaa, tai vaikkapa luonto-ohjelmia ja luontoon liittyvää kirjallisuutta ja taidetta. Vaikka liikkuminen on rajoitettua, kirjoittajan mieli on vapaa suuntautumaan luontoon liittyviin ilon aiheisiin.

Kirjoituksia voi lähettää 14.4.–19.6.2020 välisenä aikana. Kilpailun tulokset julkaistaan syyskuussa 2020 Kumppanuustalo Arttelissa järjestettävässä tapahtumassa. Kirjoitus voi olla itse kirjoitettu tai saneltu. Se voi olla runoutta tai proosaa. Mukaan kilpailuun kutsutaan 70+ -vuotiaita tamperelaisia.

Kilpailun raatiin lupautunut sanataideohjaaja Paula Tanner Sanataideyhdistys Yöstäjä ry:stä kannustaa ketä tahansa tarttumaan kynään.

– Omien tunteiden ja kokemusten sanoittaminen on tärkeää etenkin vaikeissa elämäntilanteissa. Kirjoituskilpailuun osallistuakseen ei tarvitse olla kokenut tai taitava kirjoittaja, eikä haittaa, vaikka kirjoittamista ei olisi tullut aikaisemmin harrastaneeksi lainkaan, Paula Tanner rohkaisee.

Kirjoituskilpailun järjestäjiä ovat Markku-hanke/Sopimusvuorisäätiö, Nääsville ry, Arvokas vanhuus ARVA ry ja Elämänlanka-hanke.

Kilpailun säännöt

Osallistujan tulee olla 70 vuotta täyttänyt tamperelainen.

Kilpailuun hyväksytään runoja, tarinoita ja muita lyhyitä kertomuksia.

Kirjoituksen pituus voi olla enintään kaksi A4 arkkia.

Kirjoitus voi olla käsin kirjoitettu tai tulostettu. Kilpailuun hyväksytään myös läheisen tai avustajan kirjoittama saneltu runo tai kertomus.

Jokainen osallistuja voi osallistua enintään kahdella eri kilpailutekstillä.

Tekstit lähetetään joko sähköisenä sähköpostilla suvi@markkumatkaava.fi tai postitse osoitteeseen Karanteenikirjoituksia Tampereelta/Markku-hanke, Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42, 33500 Tampere. Kirjoituksen voi jättää myös kirjekuoressa suoraan Kumppanuustalo Arttelin postilaatikkoon

Muista liittää mukaan kirjoittajan tai sanelijan nimi tai nimimerkki sekä yhteystiedot. Ilmoita myös mahdollinen halukkuutesi osallistua tapahtumaan oman tekstin esittäjänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?